ESC-biljetter till Semifinaler och final i Belgrad, inget är som väntans tider.....

....nu är biljetterna till ESC 2008 släppta.....men hur blir det med fanbiljetterna det är fortfarnade osäkert, kommer dom att räcka till alla OGAE klubbarnas fans som ska resa till Belgrad i maj?

Jag gissar på att det kommer att säljas mellan 1000-1350 platser till OGAE-fans. Hur stort är intresset från Europa i år för att resa till Belgrad? Boendet är ett problem då det finns få hotell i Belgrad, i allafall av någotsånär klass.

Jag är naturligtvis mycket intresse av vad OGAE Serbia kommer att komma fram till i förhandlingar som just nu pågår.
OGAE Serbias site finner ni här:

Den oficiella biljettförsäljningen sker här:


image65

9 dagar kvar till Melodifestivalen börjar & Finalen i Norsk MGP avgörs.


 

Lördagen den 9 februari är det mycket ESC "på G"
Först och främst börjar Melodifestivalen och för det andra så håller Norge sin Final i Norsk MGP, vidare är det deltävlingar i Lettland,Island och Kroatien och kanske i ytterligare något land.

Igår var det Premiär på Maria Möller show på Vasan och Jill Johnsons "Music Row" turné på Cirkus. Jag gillar både Jill och Maria, så här blev det till att välja, valet föll då på Jill.



Jill Johnson "Music Row"

image64
Jills "Music Row" turné kommer säkert att fylla konserthus landet runt.
Precis som vid sin förra turné stod Jill innan föreställningen började och hälsade personligen publiken välkomna, skakade hand, ställde upp på privata fotograferingar med sina fans/publik.

Scenografin var snygg med "Nashville" i bakgrunden, sköna färgsättningar med hjälp av de 20 lysrörsliknande stavarna bakom bandet och framför kulissen. Stavarna skiftade i olika färger, även den övriga ljussättningen var mycket bra, stämningsfull till att börja med för att i dom lite "rockigare" låtarna på slutet flöda ordentligt.

image63
Jill var som alltid proffsig sjöng bra och hennes mellansnack sådär lagom långt och inte alltför inövat, utan låter ganska spontat. Jodå hon svarade skåningarna i publiken också ;-) Så publikkontakten hon skapar före föreställningen bibehåller Jill även under showen.
image61

Jills band var som vanligt jätteduktiga och dom ser alltid ut att ha lika roligt när dom spelar. Jag imponeras av bandets "rodare" (heter det så?) som lyckas hålla reda på alla instrumenten, som ständigt byts. Ja det är väl egentligen bara trummisen som håller sig till ett instrument. Jag vet inte hur många instrument som följer med på turnén men det är en ansenlig mängd, från minsta munspel till basfiol och trumsetet.

image62
Låtvalet var en blandning mellan gammalt och helt nytt. Men nej hon sjöng inte Kärleken är. Avslutningen var densamma som på förra turnén, listigt och smart sätt att få publiken att inte klappa in henne en gång till. Jodå ett extranummer blev det givetvis innan "uttåget".

image60
När jag jämför den här föreställningen med Shirley Clamps, inte rent musikaliskt utan scenografi och ljussättning så kan jag bara säga att här slår dom som gjort Jill ljussättning  Shirleys gäng med 5-0!!
Kanske att det beror på kostnader, vad vet jag, en stor eloge till dom som äras bör.

Skivbolaget Lionheart var där och överraskade med att ge Jill beskedet att  CDn "Music Row" redan nu innan turnén börjat sålt "Platina".

Så till slut kan jag väl bara säga gillar ni Jill Johnsson och hennes musik, så missa inte att se "Musik Row".
 
"Music Row" får 4,5 på min 0-5 gardiga skala. Saknade bara "Kärleken är", det skulle varit roligt att hört den i ett nytt special arr.


Svenska musikalartister i Rumäniens ESC-uttagning?

Rykten och spekulationen angående bidraget "Shine" som deltar i den Rumänska ESC-uttagningen.

Det svenskskrivna låten  Shine uppges sjungas av Oscar, Lars, Fredrik och Alexander.
Det ryktas att Lars  = Lars Säfsund

Lars Säfsund är med och sjunger i kören i TV programmet  SingingBee, och har tidigare medverkat i musikalerna Rent på Göta Lejon och  Jesus Christ Superstar på Maximteatern.

Nu undrar jag om någon vet vilka dom andra tre killarna är?  
Kan det möjligen vara Oskar Bly, Fredrik Lexfors och Alexander Bergin?
Jag kan hitta en gemensamt nämnare här, dom tre och Lars Säfsund var med i samma uppsättning av Jesus Christ Superstar på Maximteatern i Stockholm. 

Ingen förhandslyssning av Melodifestivalbidragen i år!?

Jag läste att SVT inte kommer att ge oss någon möjlighet att höra Melodifestivalbidragen i förväg i år som det gjort dom senaste åren.
För två år sedan spelades låtarna upp på radion på förmiddagen samma dag delfinalerna sändes och förra årets så fanns dom även tillgängliga på SVT-siten redan på fredagskvällen eller var det möjligen på lördag morgon.
Nu ska det tydligen ändras igen så att vi bara ska erbjudas "snuttar" av bidragen i förväg.  Ja så kommer det väl givetvis att finnas taskiga piratinspelningar från genrepen på I-net, men dom ger knappast rättvisa åt låtarna. Dom lär jag nog avstå ifrån att lyssna och titta på.

Lite tråkigt kan det väl tyckas att SVT nu backar vad det gäller att ge oss möjlighet att förhandslyssna på bidragen. Själv gillar jag att först lyssna på bidragen och bilda mej en uppfattning för att sen titta på scenframförandet, om artisterna  klara att sjunga lika bra live som på en studioinspelning, se om den visuella effekten, artisternas utstrålning, kläder, koreografi och  ljussättningar kan få låten att växa. Ja sen krävs det ibland mer än en lyssning på vissa låtarna för att dom ska "sitta". Några artister har säkert fördel om låtarna spelas tidigare medan andra inte har det.
Melodifestivalen är i och för sig  ingen rättvis tävling nu och har aldrig varit det, utan Melodifestivalen är Sveriges i särklass populäraste TV-underhållning, fyllt med humor, musik och med ett inslag av tävlingsmoment som numera sträcker sig över sex veckor så att kvällspressen får något att fylla spalterna med, när inte bönder söker fruar eller artister ses på slott fångar läsarnas intresse. Sveriges största marknadsföring av enskilda artister och grupper som med sina tre minuter långa låtar hamnar på försäljningslistor och svesntoppen, kan ge ut fullängds CDn och turnera. Inget ont i det, jag bara konstaterar att så är det, "from my point of view".

Under Melodifestivalveckorna rings och SMSas det även många friska miljoner till SVTs kassakista  från TV-tittarna som  röstar. Att SVTs TV-tittare själva på det sättet ser till att hålla TV-licensavgifter nere, och det är bra, mycket bra!

Jag vill ha tillbaka orkestern och  jag vill kunna höra bidragen innan jag ser dom på TV.....ska jag kalla mej för bakåtsträvare? ;-)


10 dagar kvar. Hur kommer det att gå i Rumäniens semifinaler?

Jag passar på att titta lite djupare uttagningsjuryns siffror i den Rumänska ESC- uttagningen, och spekulerar lite i vilka låtar som går till final om bara dessa siffror fick gälla.

Om den Rumänska uttagningsjuryn som rankade drygt inkomna 280 bidrag, skulle få bestämma vilka som skulle gå till final, så skulle två av dom tre "svenska bidragen" gå vidare till finalen. Rednex med "Railroad, Railroad" skulle tyvärr hamna precis utanför listan på 7:e plats i Semifinal 2.
Det ska bli roligt att jämföra nedanstående Semifinallistor baserad på juryns tidigare rankning gjord på endast Demo inspelningarna med vad det verkliga resultatet blir.

Bidragen i semifinalerna är placerade i rangordnade efter jurypoängen hämtad ifrån:
TVRs site Det är sex bidrag från varje semifinal som går till final och dom har jag markerat med fet text.
------------------------------------------------------

           Semifinal 1,  9 feb
Dr Frankenstein                  :-)
Pe-o margine de lume
When We're Together
Prea mici sunt cuvintele
Love is all I need
The Key Of Life
Why
C' est la vie
Heaven
Te iubesc
Zamira
La storia della pioggia
--------------------------------------------------------
             Semifinal 2, 16 feb
Fairytale Story
Shine                               :-)
Dragostea mea
Fight For Life
Mas Comingo
Follow me
RailRoad, RailRoad          :-(
Yeke Yeke
Sapte zile / Seven days
Come this way
Run Away
Vânt de varã

Nu håller jag tummarna för att alla "svensklåtarna" Dr Frankenstein, Railroad, Railrod och Shine alla tar sig till finalen den 23 februari.

Min egen poängsättning av semifinalbidragen hittar ni i ett tidigare inlägg

"Svenska låtskrivare" gick vidare till final i Belgiens ESC uttagning

Svårt att hålla fingrarna borta från tangentbordet, och kom just på att jag inte viste hur det gått för våra svenska  bidrag i Belgien....så jag knappade lite..och såg  att "Magical sensation" med Katy Statyn   gick vidare till Final från Semifinal 1 i Belgien. :-)
Om jag inte mistar mej  helt så är det väl svenskar som ligger bakom text och musik till låten.
Text: J. Engelbrecht / A. Lennartsson / S. Engelbrecht 
Musik: J. Engelbrecht / A. Lennartson / S. Engelbrecht / G. Mansson

I Belgiens Semifinal 2 , på söndag  tävlar ytterligare ett svenskt låtskrivargäng: Ljunggren, Wikström och G:son med sin låt  "Addicted to You"- Tanja Dexter

11 dagar kvar till Melodifestivalen börjar. ESC lottning, info om ESC-biljetter

Ja så är då lottningen till ESC-Semifinalerna klar och Sverige hamnade i Semi 2. Startordningen lottas den 17 mars. All fakta om det hittar ni bland annat på den officiella ESC siten där finns även nya info om ESC-biljettsläppet som är nära förestående.

Nu börjar det blir riktigt tufft att hänga med i alla ländernas uttagningar, låtar som diskas osv. Det är nog ett heltidsjobb att försöka hänga med här. Så nu tar jag och trappar ner lyssnandet på ESC-uttagningarna  inför den stundande Melodifestivalen.

Av dom sju (jag tror det är sju) länders ESC bidrag som är klara nu, så är fortfarande Schweiz bidrag "Era stupendo" med Paolo Meneguzzi min favorit.

Några ord om "Jekyll & Hyde" The Musical på Chinateatern i Stockholm

Syskonen dominerar Stockholm musikalscener:   Såg Premiären av Jekyll & Hyde i lördags. Givetvis var det fullsatt. Jag hade inte så höga förväntningar på föreställningen, har inte sett någon uppsättning av den tidigare heller. Jodå filmen har jag naturligtvis sett.

Mina intryck var att scenbygget var ganska pampigt, ljussättningen var bra, dom tekniska lösningarna hyfsade, men jag såg en hel del detaljer i scendekoren som borde fixats till. Vad det gäller killarna på scenen som flyttar trappor så är dom diskret klädda i svart så att dom inte ska synas så mycket, men dom borde burit svarta handskar på sig, nu lyste händerna upp och det störde mej ibland att dom tilldrog sej mitt intresse. Men det var detaljer.
Det spelas på två våningar, kanske för att Chinateatern är så stor så att publiken på balkong ska komma lite närmare skådespelarna och inte bara se hjässan på dom. Själv var jag lyckligt lottad och satt väldigt bra  på parkett.

Det tryckta programmet: Är vackert utformat och informativt om Ensemble och människorna bakom projektet. Fotona är bra om än något mörka.

Så till handlingen och mina rent personliga åsikter om Musikalen.

Inledningen var i svagaste laget, det kändes rent ut sagt lite segt, sedan kom den igång. Lite svajig var den även fortsättningsvis. Mikael Samuelsson var bra i huvudrollen och Myrra Malmberg gjorde en i mina ögon godkänd insatts, men jag tyckte inte att hon gav något extra. Per Myrberg "34:an" och Samuel Fröler "Skärgårdsdoktorn" spelade sina roller bra.
Sångerskan, körtjejen och "Melodifestivalartisten" var den som förgyllde kvällen, och lyfte föreställningen, dels med sin vackra sångröst och med kvällens vackraste kreationer. Hon tog för sig och lyfter föreställningen. Att hon dessutom visade sig vara så vig var roligt att se. Vid ett par tillfällen så lyckas ensemblen faktisk få igång salongen med handklappning, fast de ebbar snart ut.
Vad det gällde kläderna så var det eleganta kreationer i mycket vackra och till synes lyxiga och dyrbara tyger. Snyggt jobbat av Camilla Thulin som designat kläderna ingen tvekan här blir det full pott för henna.

Chinateatern har ju en stor scen och jag saknade dansnummer, nog kunde det väl gått att klämma in ett eller ett par dansnummer, på till exempel på klubben "The Red Rat". 
Mitt betyg på föreställningen blir godkänt men inte mer. Alltså 3,0 på min skala 0-5.   På Stockholms scener dominerar Bosse Andersson, 2Entertain och Vicky van Der Lanken, och dom är inte lätta att konkurrera med.  

Min rankningar av Musikalerna just nu i Stockholm:
1:a Singling in the rain - Oscarsteatern
2:a Sound Of Music - Göta Lejon
3:a Dr Jekyll & Hyde - Chinateatern
4:a Rivierans Guldgossar  - Cirkus

Rubriken "Syskonen dominera Stockholm musikalscener" syftar givetvis på att syskonen Sarah Dawn Finer och Remy Mirro ( Singing in the rain) just nu spelar tunga roller i varsin musikaluppsättning. Vilka grymt duktiga syskon.

Här kommer några foton från lördagen, på Chinateatern och Berns salonger.

image57
Artisterna tackar publiken.

image58

image59
Ensemblen var på gott humör efter föreställningen och skålade på Berns salonger.

12 dagar kvar. ESC lottning i eftermiddag. Svensktoppsröstningen klar.

Melodifestivalen och ESC kommer allt närmare, och i eftermiddag när EBU lottar semifinalgrupperna får vi se vilken grupp Sverige hamnar i. Hamnar "vi" i Öststatsblocket, kommer alla Nordiska länderna att hamna i samma grupp, osv....?

Svensktoppen:  Ja så har jag då gjort min plikt den här veckan och röstat i Svensktoppen. Ett tungt ansvar vilar på mina axlar nu när Jöback åkte ut trots min röst på honom. Men jag gläds åt att alla tjejerna jag röstat på är kvar på listan.  Mina röster den här veckan som också är den sista jag får rösta ser ut som följer:

1:a - Det är inte regn som faller - Sonja Aldén
Rockbjörnsvinnare som hellre vinner en rockbjörn än Melodifestivalen. Men medge att nog var Sonja 2007 års stora Melodifestivalvinnare, utan att vinna den.

2:a - Visit to Vienna - Sahara Hotnights
 Rockbjörnsvinnarna som blev så glada åt  priset efter att ha blivit utan Grammis.Jag blir lika förundrad varje gång jag sett gruppen live, att trummisen inte får hjärnskakning.

3:a - Kungsholmen - Mauro Scocco
När nu Peter Jöback åkte ut så måste jag försöka återställa ordningen så att Stockholm kommer in  på listan igen ;-)

13 dagar kvar. ESC uttagningar och Musikalpremiär kolliderade

Har inte hunnit kolla in gårdagens ESC-uttagningar, Maltaoch Tjeckien, det får väl bli under veckan.
Igår kväll var det Premiär på
image54

Återkommer väl med mina åsikter om föreställningen när den fått smälta in, och jag piggnat till lite. Men kan redan nu säga Sarah Dawn Finer strålade i sina vackra kläder och sjöng lika vackert som förväntat, trots problem med sin röst.

Dansk MGP så är då dom sista finalisterna framröstade.

Starordningen i Finalen av Dansk MGP lördag  februari i Horsen. Sänds i DR1 kl 20:00

Odds enligt NordicBet 26jan kl 12,00
Min poäng efter semifinalerna är satt efter skalan 0-5.

01 (3,0) Come On Over - Hassing & Hassing Odds: 30,00
02 (0,5) All Night Long - Simon Mathew Odds: 4,00
03 (2,5) Luciano - Amin Jensen Odds: 8,00
04 (3,0) Until We're Satisfied - Kendra Lou * Wildcard från P3 Odds: 8,00
05 (2,0)  Tree Of Life - UNITE Odds: 14,00
06 (3,5) Hooked On You - Lasse Lindorff * Wildcard  från P4 Odds: 5,00
07 (3,5) Den Jeg er - Charlie Odds: 30,00
08 (2,0) Sweet Memories Of You - Josefine & Lars Odds: 16,00
09 (0,2) La' mig være - The Dreams Odds: 4,00
10 (2,9) Spanish Soul - Sandee May Odds: 5,00

Tyvärr lyckades inte Svenskan
Anorah (Anna Nordell) med "Laying Down My Cards" ta sig till Finalen vi a Wildcardsomröstningen.

Vad jag tyckte om Delfinal 1 kan ni läsa här
Vad jag tyckte om Delfinal 2 kan ni läsa här

Ska Lasse Lindorff lyckas göra en " DQ"  och via  "Sista Chansen" ta sig direkt till ESC?
Ja omöjligt är det väl inte om man får tro på NordicBet. Även om jag inte tror att det blir någon bra Final så kan det bli sännande när det inte finns någon solklar favorit.

14 dagar kvar. Min syn på Norsk MGP Deltävling 3 i Bodø

Idag är det precis två veckor kvar  till dess att Melodifestivalen 2008 börjar i Scandinavium.

I går kväll kunde jag glädjas åt  att NRK åter lyckats med sin MGP produktion 2008, lika välgjord som dom första två deltävlingarna.  Låtarna var väl kanske inte så jättebra men ingen var dålig dansbandet spelade dansmusik osv. Både låtskrivare och artister fick komma till tals. Och som tidigare inleds programmet med otroligt vackra naturbilder av Norge från ovan.

Min bedömning på poängskalan 0-5  efter att ha sett TV-framträdandet.

Semifinalisterna  i Bodø.


Klara för final:
(3,4) Kings of Trolls -"Far Away" - Ingen tvekan det här är "Pontare goes Norway with Lordi"!  Det skulle vara roligt att se Trollet gå runt i den här munderingen i ett stekhett Belgrad:-)
(3,2) Torsten Sødal -"Eastern Wind" - ett skapligt musikalnummer av en artist som är en korsning av två "Svenska Fredrik" med efternamnen Kempe respektive Lykke. Skulle gärna sett att han haft lite mer karisma, men han kanske var nervös.


Vidare till Sista Chansen:
(3,1) Ole Ivars -"Som i Himmelen" - En dansbandsmelodi som kunde spelats av nästan vilket svensk dansband som helst. Jag gissade att våra Norska grannar skulle rösta den här och Kings of Trolls direkt till Final.
(3,5) Lena Alexandra -"Sillycone Valley" - Skön musik som fastnade direkt, lite väl enkel refräng. Lite tråkig koreografi när hon står bredbent och gungar i sidled mest hela tiden. fast jag blir lite glad åt låten och ger den kvällens högsta betyg.

Utslagna:
(3,0) Avalnace - "Two Monkeys" Skaplig, lite mesig inget extra. Känns som ren skvalmusik, där sången stundtals dränks i "för mycket" musik.

(2,5) Maria Trøen -"Hear When I'm Calling" - Enformig låt där sångerskan lånat Carolas blåa klänning från 2006 års Melodifestival, färgat den svart, klippt av "släppet", ställt in orkananfart på fläkten, men tyvärr har hon inget fint hårsvall som sveper i vinden. Nej den här håller inte måttet för att gå till final.

--------------

Sista Chansen är  onsdagen den  6 februari
Jag förväntar mej att att det kommer att bli en bra final i Oslo Spektrum den 9 februari. Men då får man allt ta och spela in den och se den efter helgen. Det blir säkert omöjligt att undvika att se resiltatet innan jag hinner se inspelninge, men det är smällar man får ta.

Allt om  
Norsk Melodi Grand Prix hittar ni på NRKs Site 


Ikväll ser jag på Norsk MGP, delfinal 3.

Ikväll får vi se vad Norsk MGP har att erbjuda i Deltävling 3. NRK1 kl 19.55-20.55

Här är starlistan i Bodö.

Avalnace - "Two Monkeys" av Kjetil Røsnes og Kirsti Johansen

Maria Tröen -"Hear When I'm Calling" av Jarl Aanestad
Ole Ivars -"Som i Himmelen" av William Kristoffersen
Lena Alexandra -"Sillycone Valley" av Ivar Winther og Kam Al Leung
Torsten Södal -"Eastern Wind" av Christian Ingebrigtsen og Eivind Rølles

Kings of Trolls -"Far Away" av Frode Andersen

Ser fram emot en trevlig sändning.




Rockbjörnen: Musik ska upplevas live! Sonja & The Poodles

Ja så kan vi lägga den 29:e Rockbjörnen  till handlingarna.

Igår lovade jag att lägga ut några bilder så att inläggen inte skulle bli så tråkiga här kommer dom, Några har jag fotat själv andra har jag "lånat". Samtidigt passar jag på att lägga ut några länkar till Aftonbladets Webb-TV som tyvärr var den enda "TV-kanal" som bevakade galan.

Några av "Schlager Tobbes" reportage om Rockbjörnen i Aftonbladets webb-TV:

Jag vill vinna Rockbjörnen mer än Melodifestivalen. Sonja Aldén hoppas på segerstatyett.
Så festsugna är stjärnorna Rockbjörnen lockar mingeleliten.
Häng med på efterfesten. Stjärnorna firade inatt.

Ytterligare några av Aftonbladets webb-TV inslag:

Sonja: Det känns jättestort. Pussglad Sonja årets kvinnliga artist
Så glada blev kvällens vinnare. Allt om den stora rockfesten
"Vi ska dansa i ring" Så ska The Ark fira segern.

Jag citerar vad Rockbjörnen skrev i programmet:
"Musik ska upplevas live och ikväll kommer jag att bjuda på en fantastisk show med fler live-band på scen än någonsin tidigare i Rockbjörnens historia".
Jag kan skriva under på att  Rockbjörnen har helt rätt i sitt påstånde!
 
Kvällen var lyckad och underhållande med Alex Schulman som bloggade på stora TV-skärmar under hela galan, med små korta och lustiga kommentarer.
image49
image53
Publikens populäraste prisutdelaren var den här killen vars namn jag inte uppfattade för tjejerna skrek som stuckna grisar. Jag gillade honom också, det var mycket humor i hans inslag innan han delade ut priset.
Han måste väl ha varit med i IDOL eller något annat TV program som jag inte sett.

Alla artisterna var bra, ja några hadde jag väl kunnat hoppat över, kvällens höjdpunkt var förståss avslutningen med The Poodles & Sonja.
image50
Ett bra framträdande, fast det inte riktigt lyfte taket på Hovet.
image51
Det var inlevelse i framträdandet, och vilka "Glitter och glamour" skor Sonja shoppat loss på.

image52
Sonjas avslutningshopp kunde slutat med förskräckelse, men gick bra ändå även om det inte blev så högt. Hur kommer man på att hoppa med sådana högklackade skor? ;-)

15 dagar kvar och Sonja fick sin välförtjänta Rockbjörn! :-)

GRATTIS!
Sonja, Måns och The Ark 



Det måste väl vara rekord med Tre Rockbjörnar till 2007-års Melodifestivalartister.  Jag tolkar det som ett bevis på att Melodifestivalen satsar på hög kvalité. Hur blir det om ett år när Rockbjörnarna ska fördelas igen, går det att slå årets rekordet?


Roligast var att Sonja som inte fick någon Grammis, nu tilldelades Rockbjörnen som "Årets Svenska kvinnliga artist" Jag har med glädje följt hennes utveckling som artist från det att hon vann talangtävlingen
Schlagerfeber 2004. Så på bara fyra år har Sonja gått från klarhet till klarhet, och trots sina långa ben och höga klackar lyckats hålla båda fötterna på jorden ;-)
Nedan några av mina bilder från Sonjas "Musikresa"

Deltagarlista Schlgerstjärna
Finalstartfältet i talangtävlingen Schlagerfeber, Globens City mars 2004.
Hur gick det för som andra deltagarna i Finalen?


image29
Sonja var en lycklig vinnare och berättade om hur texten till "Jag har lånat en ängel" kommit till,  och att hon fick låna den av sin vän Shirley som några timmar senare skulle tävla i MF-finalen i Globen. 
Det  gick ju fint för Shirley i MF-Finalen för hon slutade som tvåa med "Min kärlek".

image46
Det här är nog Sonjas Melodifestivalenscendebut, 2005 i Göteborg när Sonja körar åt Shirley.

image16
Sonja var dragplåster åt Christer Sjögren under kyrkoturnén 2007. Där hon tyvärr hamnade i skymundan av Christer som tog plats, mycket plats.
Var det kanske Sonja som föreslog och påverkade Christer till att ställa upp i Melodifestivalen 2008. 

16 dagar kvar. Ikväll kan Sonja få en Rockbjörn

I vänta på Melodifestivalen, passar Aftonbladet på att dela ut sina Rockbjörnar.

Rockbjörnen sänds tråkigt nog inte i någon TV-kanal, men trots det går det att följa hela galan i direktsändning över I-net aftonbladet.se webb-TV kl. 20.00.  Håller direktsändningen samma höga tekniska kvalité som I-netsändningen som visades från Pridefestivalens Schlagerkväll. 2007 kan jag rekommendera er att se på galan. Vid Pride var det inte aftonbladets webb-TV som sände utan något annat bolag, vilket det var minns jag inte.


Röstningen är avslutad och några personer vet redan nu hur Rockbjörnarna kommer att fördelas, ett rekordstort antal röster har kommit in, runt 3,5 miljoner röster. Det är ju grymt mycket, men lite i jämförelse med Melodifestivalen, om man tar hänsyn till att den här röstningen varit öppen mycket längre tid och att det inte kostat något att rösta.

Jag hoppas att Sonja får en Rockbjörn, men det blir nog Säkert! som vinner kategorin Kvinnliga artister.
Men hallå vem sjutton har rösta in Amy Diamond i samma kategori? Amy borde fortfarande räknas som barnartist, och då har hon nominerats i fel tävling. Amy borde varit med i "Björnungen" istället.
Det här utalandet rikerar jag väl att få äta upp när det visar sig att Amy vinner rockbjörnen, går vidare från MF-deltävlingen i Göteborg, sopar banan med Carola&Andreas och alla andra  i Globen och vinner MF, åker till Belgrad och vinner även där så att ESC 2009 kommer att hållas i Sverige! Nej, nyp mej i armen det måste vara en mardröm! :-)

Nedan dom kategorier som innehåller Melodifestivalartister, några är ju aktuella även i 2008års Melodifestival.

Årets svenska:

Kvinnliga artist: Amy Diamond, Miss Li, Robyn, Sonja Aldén, Säkert!.

Manliga artist: Danny Saucedo, Lars Winnerbäck, Magnus Uggla, Måns Zelmerlöw, Ola Svensson.

Grupp: Kent, Mando Diao, Sahara Hotnights, The Ark, The Hives.

Nykomling: Danny Saucedo, Miss LI, Måns Zelmerlöw, Oh Laura, Salem Al Fakir.

Låt: Kent - Ingenting, Lars Winnerbäck - Om du lämnade mig nu, Magnus Uggla - Pärlor åt svin, Måns Zelmerlöw - Cara mia, Ola Svensson - Natalie.

Album: Kent - Tillbaka till samtiden, Lars Winnerbäck - Daugava, Magnus Uggla - Pärlor åt

svinen, Ola Svensson - Good enough, The Ark - Prayer for the weekend.

Live-akt: Kent, Lars Winnerbäck, Mando Diao, The Ark, The Hives.

------------------------------

Vad det gäller underhållningen på galan så går det att solla bland artisterna jag ser fram emot att se.

Artisterna som kommer att uppträda ikväll är:

Simple Plan
Juanes Takida
Sonja Aldén och The Poodles
Mando Diao
Petter
Timo Räisänen
Sahara Hotnights
Adam Tensta
Miss Li
Sophia Somajo
Ola Svensson
Vincent
September

Kanske inte riktigt samma sammansättning ochurval som Melodifestivalen har, iallafall inte just nu , men det kommer väl att förändras under kommande år. Vilket håll Melodifestivalen kommer att förändras är knappast placeringen  för Sveriges bidrag i ESC, utan tittarsiffrorna och antalet tittare som ringer in och "skänker" pengar till SVT vid sidan om TV-licensen.

Oj vilket tråkigt blogginlägg, imorgon utlovar jag att det ska komma några bilder, för att lätta upp den.
Ja och så hoppas jag då att dom som rösta i Rockbjörnen röstat på "Rätt" artister så att jag blir glad :-))


17 dagar kvar. Går Shine och Dr Frankenstein till Rumänsk final denna dag?

Startordningen i Rumänens semifinaler är klar, och "svenskbidragen" fördelades med två i semifinal 1 och ett i semifinal 2.

Uppgifterna är hämtad från
TVR
Min Betygskala är som vanligt 0-5

Semifinal 1 - 9 feb alltså första kollisionen med Melodifestivalen!
Pe-o margine de lume 3,3
When We´re Together 3,1
Te iubesc 2,5
Shine 4,6 ++++++++++++++++
Zamira 1,9
Love Is All I Need 2,5
Dr Frankenstein 4,6 ++++++++++++
Why 2,6
C´ est la vie  4,0
10 Prea mici sunt cuvintele 3,0
11 Heaven 3,1
12 The Key Of Life 2,0

Semifinal 2 16feb
*1 Run Away 3,0 
Dragostea mea 3,5
Fight For Life 2,8
Fairytale Story 3,0
Come this way 1,9
RailRoad, RailRoad 4,6 ++++++++++++++
Follow Me 3,2
Mas conmigo 2,0
*9 La storia della pioggia  2,5
10 Yeke Yeke 3,0
11 Time To Rise 2,7
12 Seven days 4,0

---------------------------------------------
Två låtar som var uttagna har enligt TVR diskvalificerats och ersatts av dom två som markerats med *
Dom diskade låtarna är:
19 Vorbe care dor 3,4
23 Your Love 2,8

18 dagar kvar. Efter Melodifestivalen och ESC kommer "Mamma Mia The Movie"

I väntan på att Melodifestivalen ska börja, kan du passa på att se  trailern för  Mamma Mia The Movie som har premiär i sommar.


Vitryssland Eurofest Final. Rätt låt vann

Vinnare blev Hasta la Vista - Ruslan Alekhno

En liten titt på Vitryssland Eurofest Final som äger rum ikväll.

Ikväll har Vitryssland (Belarus) sin uttagning till ESC, och bidraget som skall skickas till Belgrad i maj.


Eurofest FINAL 21 januari 2008 ( 21.45 Lokal tid )



Här var det inte svårt att ranka låtarna, sätter som vanligt poäng från 0-5.


Min rankning - poäng _länkarna nedan leder till Youtube inslagen
1 - 4,0 -
Hasta la Vista - Ruslan Alekhno
2 - 3,0 - Do you believe - Litesound
3 - 2,5 - I can't live without you - Gunesh
4  -1,5 - Devochka Trechtysjachych - Po Glazam 

Vill ni hellre enbart lyssna till MP3 filerna så går det fint på TVRs engelskspråkiga site

Fast nu kan vi väl kanske inte alltid lita på att Vitryssland skickar  vinnaren från den här tävlingen, på andra sidan Österjön brukar förändringens vindar blåsa hårt, och vips så poppar ett helt annat bidrag upp....eller?

19 dagar kvar. Idag passar jag på att lyssna igenom Rumäniens bidrag.


Efter att ha lyssnat på halvdålig musik i helgen (Litauen, Island och Danmark), börjar det bli dags att vända blickarna mot Rumänien.
Det är jätteroligt att  flera "svenska"  bidrag kommit med bland dom 24 låtarna som nu kämpar om dom 12 finalplatserna. Sex låtar går vidare från respektive semifinal, men jag har inte hittat någon info ännu om vilka låtar som ingår i respektive semifinal.
Nu håller jag givetvis tummarna för att "svensklåtarna" Dr Frankenstein, Railroad, Railrod och Shine alla tar sig till finalen den 23 februari.

Semifinal 1 : 9feb (Kolliderar med MF-Göteborg)
Semifinal 2: 16feb (Kolliderar med MF-Västerås)
Final : 23 februari  (Kolliderar med MF-Linköping)

Passar på att sätta betyg efter första lyssningen av demoinspelningarna som finns på   
Romainia - TVR

Betygskalan är 0-5

1 C´ est la vie  4,0
Come this way 1,9
Dragostea mea 3,5
Dr Frankenstein 4,6 Jag är patriot! :-) Hoppas nu bara att den inte blir diskad.
Fairytale Story 3,0
Fight For Life 2,8
Follow Me 3,2
Heaven 3,1
Love Is All I Need 2,5
10 Mas conmigo 2,0
11 Pe-o margine de lume 3,3 Viva Italy ;-)
12 Prea mici sunt cuvintele 3,0
13 RailRoad, RailRoad 4,6 Patriotisk igen. Heja Annika! Är det "Verka" som smugit sej in in studion? I så fall kasta ut "Verka" direkt!
14 Sapte zile 4,0
15 Shine 4,6
Patriotisk igen! :-)
Här ser jag IlDivo framför mej, och deras pampiga men korta konsert i Stockholm2006.image44
Röda "rosblad" yrde avslutningsvis runt i hela Globen.
image45
Kan dom lyckas göra ett lika pampigt framträdande i Rumänsk TV som IlDivo gjorde i Globen så är dom väl reda klara för Belgrad ;-)

16 Te iubesc 2,5
17 The Key Of Life 2,0
18 Time To Rise 2,7 - Nu blir det musical igen. Var har dom "stulit" den här? ;-)
19 Vorbe care dor 3,4
20 When We´re Together 3,1
21 Why 2,6
22 Yeke Yeke 3,0
23 Your Love 2,8
24 Zamira 1,9

Sammanfattning:
Rocklåtar  lyser med sin frånvaro, Verka har inspirerat en del låtskrivare, Italien kommer igen i ESC och sist men inte minst "svensklåtarna" är absolut inte chanslösa att ta sig till den Rumänsk finalen.
Även om jag varit lite snål med betygen så tycker jag att bidragen totalt håller en hög klass, och är mycket bättre än vad till exempel Dansk MGP kunde erbjuda i år.
Varför är det så, är Danskarna mer moderna än Rumänien som kanske håller mer "gammaldags klassisk" stil i urvalet av låtar?
Ja så är det nog, jag är alltså gammal, insnöad, och  emot alla förändringar:-))

20 dagar kvar. I vänta på MF 2008 utvärderar jag Dansk MGP Semifinal 2

Efter att sett min videoinspelning av Dansk MGP Semifinal 2, Kan jag bara konstatera att min smak är inte som danskarnas, inte vad det gäller TV-produktion, humor eller musiksmak. Däremot delar jag deras intresse för god mat, dansk öl och Gammeldansk.
Värdparet tog även denna vecka för "mycket plats" och vem sjutton har kommit på att artisterna ska släpa runt på en stor röd soffa i TV-huset? Att det gjordes intervjuer backstage var bra, men varför trilskades producenten med att visa programledarnas utsträckta arm med micken i nyllet på artisterna?
Fy vad elak jag varit nu, men det finns väl en anledning till att DR tappat tittare  mot förra året.  Semifinal 1 2007 sågs av 1.060.000 i år var siffran 990.000 en minskning med hela 70.000 tittare. Tittade dom kanske på Svensk TV istället? ;-)

Här är min rankning /poäng (skalan 0-5) och några korta kommentarer.
Låtarna med fet text röstade tittarna direkt till Final, övriga hamnar i Sista Chansen.

1. (3,5) Hooked On You - Lasse Lindorf - Framfördes med inlevelse
2. (3,2) Vilde Hjerter - Gunhild - Trallvänlig och glad melodi den gör mej glad

3. (3,0) Until We're Satisfied - Kendra Lou - Vackert musikalnummer, kvällens snyggaste klänning. Fel forum?

4. (2,9) Spanish Soul - Sandee May - Det känns som dom har svårt att skriva texter i Danmark, refrängen går om igen, igen och igen låten blir långtråkig trots att den bara är 3 minuter. Hur många gånger sjöng hon I wanna?

5. (2,0) Sweet Memories of You - Lars & Josefine - Inte riktigt min musiksmak, tråkig musikslinga - artisterna ser ut att ha roligt
6. (1,5) Kan Ikke Forstå - Julie Rugaard - NEJ. Den här var riktigt tråkig, hur kunde den platsa i semifinalen?

7. (0,5) All Night long - Simon Mathew - Hjälp! Ska jag stänga av TVn? Här var det tjat, tjat, tjat ;-)

8. (0,2) La' Mig Være - The Dreams - Jodå jag gillar vist rocklåtar, tyvärr så var den här helt kass, kan det möjligen bero på språket?  Sångaren och dom andra såg avskyvärda på scenen och får Lordi att framstå som skönheter.

Bäst i  Semifinal 2 var pausnummret:
Hej Matematik med låten Centerpuben. Varför var inte dom med i tävlingen? ;-)

Gemensamt med nästan alla bidragen var att refrängerna upprepades för många gånger. Ibland kändes det nästa som i Polens bidrag 2004 "Love Song"- Blue Café som nog är det tjatigaste jag kan påminna mej av dom ESC jag sett. Året innan var Blue Café med i Polska finalen med en mycket bättre låt, men då vann ju som bekant Ich Troje.
Men nu hamnade jag plötsligt i Polens uttagningar åter till Dansk MGP.

Kanske om danska låtskrivare och arister skulle ta sej en titt på den här siten: Music Akademy

Jag tippar att Danmark inte har någon möjlighet till en bra placering i ESC oavsett vilket av årets bidrag som kommer att vinna Dansk MGP. Men jag riskerar som vanligt att vara ute på hal is, först gången jag hörde och såg Lordi i Fisnka uttagningen så sågade jag dom, och hur det gick för Lordi i Finaland och Aten vet ju alla. Halleluja!

Allt om Dansk MGP hittar ni på DRs site och på Danmarks äldsta och bästa ESC site


West End Star och Svensktoppen

image41

Det var trevligt att se dom tävlande live, visserligen kolliderade det med Dansk MGP som jag spela in, och såg inatt. Varför har Ingen har frågat mej om jag vill sitta med i juryn för "West end star"?  Jag som sett så många musikaler? Men det är klart att det skulle vara lite betungade, nu när jag sitter med i Svensktoppens jury några veckor ;-)
image42
Alla är nervösa innan resultatet är klart.


Min syn på Norsk MGP Deltävling 2 i Kongsvinger

Även den andra deltävlingen av Norsk MGP var välproducerad och bra TV-inderhållning. Återigen visades vackar naturfilmer från Norge. Aertisternas framträdanden var väl inte så där jättehäftiga och mina intryck från att ha lyssnat på låtarna tidigare ändrade sig inte såp mycket.

Min egen bedömning på skalan 0-5
(efter att bara lyssnat på påtarna - efter att ha sett TV-framträdandet)

Semifinalisterna  i Kongsvinger

Klara för final:
(2,6 - 2,6) Maria Haukaas Storeng - Hold On Be Strong (Odds 1,40)
Tråkig "dussinlåt" passar i skvalradion
(1,9 - 3,2) CRASH! - Get Up (Odds 1,85)

Ett TV-framträdande med färger och klipp som lyfter låten, bra rocklåt som framförs med bra inlevelse.

 
Vidare till Sista Chansen

(3,6 - 3,6) Zuma - Always, always (Odds 3,75)
Ett något "kallt" framförande och sångaren hadde väl inte någon direkt karisma heller, men framförandet var OK och på något märkligt sätt höll låten trots att jag inte tyckte att korreografin tillförd den något extra.

(3,0 - 2,5) Anne Hvidsten - A Little More (Odds 4,25)
Tj vad ska man säga tyckte ljudet missade i början, ful stor mick som täckte munen. Har dom inte "myggor" hos NRKs produktionsbolag?

Utslagna

(2,8 - 2,5) Sven Gerås - I'm In Love (Odds 4,00)
Osännande, tycker att det var en vacker låt, men nej det här var tråkigt, jag håller medNorska folket att den inte skulle gå vidare.

(3,3 - 2,6) CubeWould you spend the night with me (Odds 4,25)
Det största behållningen här var när Låtskrivaren från W-W. medlemen vars namn jag just nu glömt, pratade före låten. Gänget som spelade såg bara uttråkade ut.


21 dagar kvar, innan Scandinavium blåser igån Melodifestivalen 2008

Ja så är det då exakt tre veckor tills många svenskar sitter bänkade i TV-soffan eller är på plats i Scandinavium när Melodifestivalen 2008 äntligen börjar. 
Hur kommer det att gå  för Ainbusk, BWO, Patrik Isaksson, Amy Diamond och dom andra artisterna som göra upp om vilka som ska till Globen i mars, och vilka som ska erbjudas att åka upp till Lappland?  Att på SVTs bekostnad få åka upp till Kiruna och Andra Chansen kan nog vara ganska så OK. För i Kiruna kommer säkert artisterna att  få prova att åka hundspann, kanske bli bjuden på  drinkar i Ishotellets Isbar  i Jukkasjärvi och andra aktiviteter som pressen också är inbjudna till för att få bra reklambilder av Kiruna.
Ni vet väl att Kiruna betyder fjällripa, en symbol som finns i kommunens "symbol".
Vilka artister och vilka som besviket får finna sig i att var utslagna ur årets Melodifestival.
Varför inte passa på att ta en titt här för att se lite bilder och läsa vad 
Kirunafestivalen skrivit om Deltävlingen i Kiruna

Norsk MGP Delfinal 2 i Kongsvinger ikväll 20.00 NRK1

Idag väljer jag att sätta poäng efter att ha lyssnat på låtarna ganska många gånger men inte sett deras scenframträdande.
Min betygskala är 0-5,  Oddsen är från NordicBet kl 16:50 idag.

Semifinalisterna  i Kongsvinger

1. (3,6) Zuma - Always, always (Odds 3,75)

2. (3,3) CubeWould you spend the night with me (Odds 4,25) 3. (3,0) Anne Hvidsten - A Little More (Odds 4,25) Den här är grymt lik någon låt som jag gillar men, kan inte kommer ihåg vilken det kan vara, möjligen någon från Estland eller Lettlands uttagningar de senaste åren. Borde komma på det....

4. (1,9) CRASH! - Get Up (Odds 1,85)

5. (2,8) Sven Gerås - I'm In Love (Odds 4,00)Denna påminner mej om Jostein Hasselgårds I´m not Afriad to move on Norges bidrag i Riga 2003.

6. (2,6) Maria Haukaas Storeng - Hold On Be Strong (Odds 1,40)

Vi får väl se om min uppfattning ändras efter deras liveframträdanden.


Vem är "kung" på bilden?

Vilket träligt inlägg jag skrev för en stund sedan.....text, text och text,
så nu lättar jag upp med en bildfråga: 

Vem är kung på bilden, och vad heter han?

image40

22 dagar kvar. Är det möjligt att hänga med på alla ESC uttagningar?


Innan Melodifestivalen börjar om drygt 3 veckor så försöker jag lyssna på de flesta ländernas låtar. Bar det tar en hel del tid, ja nu behöver jag ju inte lyssna på hela låtarna, vissa passar mej inte alls i smaken och då är det bara att snäppa sig vidare till nästa. Ibland är det låtar som är bra och då blir det väl en eller annan lyssning till. I bilen går Norsk MGP låtarna och några är riktigt skapliga.
Nu vet jag att nästa alla årets ESC-uttagningar som sänts på TV i något land finns på YouTube och vist har jag tittat på några där också, men kvalitén på både ljud och bild är ofta väldigt låg, alltså gör inte inslagen på YouTube låtarna riktigt rättvist. Så är det ett himla knappande på tangentbordet för att se en låt. Jag föredrar till att börja med att lyssna på låtarna, det är betydligt mycket enklare, det mesta finns tillgängligt på I-net. Men man får till att börja med ta dom också med en nypa salt, för ibland är det bara demon man får tag på, ibland radioripp det kan dröja innan det finns studioinspelningar tillgängliga.
Utvecklingen på ESC-uttagningar i Europa med deltävlingar har ökat lavinartat de senaste åren, precis som tillgången till låtarna över I-net.
På min fråga i rubriken "Är det möjligt att hänga med på alla ESC uttagningar?"
Mitt svar är NEJ det är det inte, inte att både lyssna och se på allt, jag tror inte att det vore möjligt ens om jag skulle ha det som heltidsjobb. Dessutom är mycket utav utjagningarna rena skräpet, speciellt när man inte kan språket.
Betänk att när samtliga länders ESC-bidrag är utvalda så är det 43 låtar x 3 minuter att lyssna på, att se videos av osv. Alltså över två timmar bara för att lyssna igenom alla bidragen en gång. Oj,oj ESC hobbyn tar tid :-)
Så mitt intresse för ESC uttagningarna får framöver inskränka sig till Norsk-, Dansk MGP och Polen samt de andra länderna där det finns Svenska intressen, genom svenska låtskrivare eller artister.
Ikväll blir det en lugn TV-kväll med "Norsk MGP" och "På spåret".

Melodifestivalen 2008, Glädjande bloggnyhet!

Nu kan vi  glädjas åt att Torbjörns  Melodifestivalblogg på Aftonbladet är aktiv igen!
Ni har väl inte missat  AB WebbTV inslag där Sonja Aldén bland annat tillfrågas om  vem som är hennes största konkurrent i Rockbjörnen.  Ni får leta under klippmenyn för jag vet inte hur jag hittar direktlänkarna, nu när dom har ny layout på Aftonbladets WebbTV.
Kanske någon vänlig själ kan tippsa mej hur jag hittar direktlänkarna till AB-WebbTv inslagen?

23 dagar kvar. En intensiv helg väntar med mycket "ESC" kval

I helgen gäller det att försöka se dom Norska, Danska ,Litauiska och Isländska deltävlingarna.
Mycket musik blir det, skönt att Melodifestivalen inte börjat ännu.

24 dagar kvar. Amy Diamond är Favorit till vinst i Melodifestivalen 2008!

Nu är det dags att se vilka odds Spelbolagen satt på artisterna i årets Melodifestival.
Jag är ganska förvånad när jag ser oddsen som
NordicBet ger just nu, och mest förvånad blir jag över att Amy bara skulle ge 3.50 vid en vinst i Melodifestivalens Final.

Vad kan dom grunda det på?
Kanske att om Amy och Carola går till final så skulle Carolas ungdomsfans hellre rösta på 15-åringen Amy än att rösta på Carola?
Kanske någon annan som läser detta har någon bättre förklaring. Jag kan inte se Amys storhet som artist och sångerska.

Aktuella oddslista 2008-01-16 kl 00:24 från NordicBet:

Amy Diamond                                           3.50

Carola Häggkvist & Andreas Johnson     4.00
E-Type & The Poodles                                 4.25 
Charlotte Perrelli                                        8.00
Calaisa                                                      8.50
BWO                                                          9.00 
Andra Generationen                                   11.00 
Christer Sjögren                                         12.00
Linda Bengtzing                                         15.00
Patrik Isaksson                                          18.00 
Eskobar                                                   20.00 
Ola                                                            22.00 
Fronda                                                      22.00 
Sanna Nielsen                                            25.00 
Caracola                                                    25.00 
Suzzie Tapper                                            30.00 
Ainbusk                                                     30.00
The Nicole                                                 35.00 
Nordman                                                   35.00 
Velvet                                                       40.00 
Therese Andersson                                    45.00 
Frida feat. Headline                                    50.00 
Lasse Lindh                                               50.00
Alexander Schöld                                      50.00 
Mickey Huskic                                          55.00 
Daniel Mitsogiannis                                    55.00 
Rongedal                                                   60.00 
Face-84                                                     60.00 
Brandur                                                     60.00 
Sibel                                                         60.00 
Michael Michailoff                                       60.00
Niklas Strömstedt                                   65.00

Jokrarna är markerade med fet stil.


Melodifestivalens Jokrar

Det var inte så att jag jublade och gjorde vågen när Melodifestivalens "Hemliga" Jokrar presenterades.

Amy Diamond - Göteborg
Andreas Johnson & Carola Häggkvist - Västerås
Eskobar - Linköping
Niklas Strömstedt - Karlskrona.

Tja vad ska jag säga det mesta är väl redan sagt på forum och chattar under dagen.

Själv passade jag på att titta på Idrottsgalan ikväll. Ska vara snäll mot Carola och inte skriva något om att hon gjorde ett svagt intryck och såg lika tjock ut som hon gjort senast nej nu ska jag bara vara positiv och säga att Peter Settman var grymt bra som programledare.

Det vore väldigt elakt att säga att Amy Diamond borde varit med i ESC-junior istället för i Melodifestivalen, ännu värre om jag skulle tycka det.
Kan någon förklara varför barnstjärnor ska vara med i Melodifestivalen och ESC? Amy är väl 15 år och sjunger "vuxenlåtar" med texter som hon knappast kan säga är självupplevda. Det kanske inte lika hemskt som att dom i USA har skönhetstävlingar för 5-åringar, där mammorna förverkligar sig själva genom barnen, men lite åt det hållet tycker jag det lutar.

Bästa deltävlingen blir säkert i Karlskrona rent artistmässigt.
Som jag ser det just nu ska det bli roligt att se vilka som kommer att hamna i AndraChansen och få åka till Kiruna.





 


Just nu kan du skicka SMS helt GRATIS från din dator.

Jag gillar allt som är GRATIS vare sig det är Postens Bumerangkort, Knorrs juice, X-tra tuggummi, biljetter till konserter, CDn, DVDer osv.

-Nu har dom här rackarna
 som inte kunde ringa på rätt nummer vid Grammisgalan kompenserat mej för det.
-Hur då?
-Jo genom att låta mej skicka gratis SMS från datorn och jag älskar allt som är gratis.
-Du får nog skicka GRATIS SMS du också om du går in på "gulingarnas" site du hittar den här: GRATIS SMS och du behöver inte vara kund hos dom heller. Bra va? 
-"Gulingarna" har oxå lovat mej att inte rösta på Carola och Amy Diamond i Melodifestivalen! 
-Kan jag lita på dom? 

25 dagar kvar. Idag presenterarSVT jokrarna.

Nu är det nära, strax blir jokrarna offentliga.

image39


Jag hoppas fortfarande att det blir någon överraskning mot vad som nu sägs vara klart enligt tidningarna.

Amy Diamond
- Göteborg
Carola Häggkvist & Andreas Johnson - Västerås
Eskobar - Linköping
Niklas Strömstedt - Karlskrona 

Får jag stryka två av artisterna och ersätta dom, så blir det dom två i fet stil.
Då behövs det en joker för att fylla upp, då ser jag gärna att det blir någon av dessa: Peter Jöback, Sahara Hotnights eller Alcazar.

Grattis Lasse! En strålande föreställning på Vasateatern.

Vasateatern 2008-01-14

image38

Många av artisterna i kvällens hyllning till Lasse Forssell på 80-årsdagen har anknytning till Melodifestivalen.
Ni kan väl försöka gissa vilka artisterna på bilden som deltagit på ett eller annat sätt i Melodifestivalen.
Jodå dom sjöng givetvis "Sommaren som aldrig säger nej" i en helt ny konstelation, med Magnus och Willy.

Nu är det bara drygt 10 tilmmar till Melodifestivaljokrarna blir officiella.

26 dagar kvar. Snurra min jord, Grattis Lasse!

Idag måndagen den 14 januari passar vi på att hylla Lars Forsell som skulle fyllt 80 år just idag. 

Lasse skrev mängder av böcker, texter, visor, och var ledamot av Svenska Akademin.
Han skrev också flera schlagertexter, minst två av dessa var med i Melodifestivalen, möjligen fler.
I Melodifestivalen 1966 skrev han texten till  "Var finns du?" den framfördes av operasångerskan Gunilla af Malmborg, och slutade på 5:e plats. Det året vann "Nygammal vals" med Lill Lindfors och Svante Thuresson
Ännu bättre gick det i Melodifestivalen 1973 för Lasse då han skrev texten till  "Sommarn som aldrig säger nej" med gruppen Malta (Claes af Geijerstam och Göran Fristorp).  Texten översattes till engelska och titeln blev " You are summer - you never tell me no" det gick bra  i  ESC-finalen  där dom kom på 5:e plats. Gruppen Malta fick inte behålla namnet Malta utan döptes om till Nova.
Det finns väl ingen i Sverige som inte kommerihåg textraden: Dina bröst är som svalor som häckar....eller som den engelska frase löd: ...your breasts are like swallows in nestling...

Jorden snurrar nu vidare utan Lasse som avled sommaren 2007, men Lasse har för alltid satt sina avtryck här, och kommer ikväll att hyllas på Vasateatern i Stockholm av ett stort uppbåd av Sveriges främsta artister, skådespelare och musiker som alla vill hedra hans minne med kabaré, sång, musik, dans, dikt och teater


SNURRA MIN JORD!!!!
GRATTIS LASSE!!!!


Jag har hittat en ESC favorit.

Av dom bidrag som är klara för ESC har jag hittat min favorit.
Det går att se och lyssna på den
här:


27 dagar kvar....Dansk Melodi Grandprix var en besvikelse

Bara 27 dagar kvar till Melodifestivalen börjar och 48,5 timmar till dess att Jokrarna avslöjas 15jan kl 10.00.

Igår kväll var det Dansk MGP semifinal 1, jag tyckte den var lite drygt. Gillade inte programledarna, bildproducenten missade flera gånger, eller så skulle det se ut som det gjorde!?
Norsk MGP var klart bättre vad det gäller programmets utformning. Norge vinner även på att ha ett gladare språk, att dom var mera rakt på sak och klarade av sina sex bidrag, plus pausnimmer på en timme. Så han dom även visa fina landskapsfilmer från Norge. Kanske var det mer anpassat som turistreklam till oss Svenskar?

Dansk MGP Semifinal 1
Som vanligt skiljer sig Danskarnas musiksmak en del från min.

Här är min rankning /poäng (skalan 0-5)
Låtarna med fet text röstade tittarna direkt till Final, övriga hamnar i Sista Chansen. Sista Chansen var den vägen DQ tog sig till Final 2007 på och dessutom vann han hela rasket.

1( 3,5) Den jeg er - Charlie
2 (3,0) Underneath the Moon - Camille & Ulrik

3 (3,0) Laying Down My Cards - Anorah
4 (3,0) Come On Over - Anne-Marie & Claus
5 (2,5) Luciano - Amin Jensen
6 (2,0) Tree of Life - UNITE

7 (1,0) Vi er der om lidt - Sidse Holte

8 (0,0) Grøn mand gå  - Louise Victoria


"Svensk bidragen" "Laying Down my cards" och "Vi er der om lidt" gick det dessvärre inte så bra för. Det vill säga inget av dom tog sig till finalen utan måste hoppas på Sista Chansen, där två röstas fram till Finalen.


Dansk Melodi Grand Prix, drar igång med första semifinalen ikväll.

Klockan 20.00 är det dags att slå på TVn för att se våra "svenska" bidrag i Dansk MGP kanalen är DR1.

Ikväll gäller det för alltså för Anorah med "Layaing down my cards"att ta sej till Dansk MGP finalen.
Jag har lyssnat på några av hennes tidigare låtar och jag gillar stilen på dom. Vi får väl även hålla tummarnna för Sidse Holte med sången  "Vi er der om lidt" har producerats av den svenska producenten  Per Sunding, från Tambourine Studios som producerat Cardigans, Eggstone, Swan Lee, Bob Hund, The Ark, Superheros, TV 2........ Per har varit sångare och basist i Eggstone

Sidse Holste är favorit i kvällens semifinal med oddset 1,35 likväl är hon favorit till slutsegren i dansk MGP till oddset 5.00.

Oddsen går att hitta på NordicBet


28 dagar kvar...."Äntligen är vi igång" sa Per Sundnes som öppningsfras i Norsk MGP

Den första Delfinalen är avklarad i Norsk Melodi Grand Prix.
Dom sex bidragen höll väl inte så hög kvalité eller rättare sagt jag gillade dom inte något vidare, möjligen beroende på att jag har fel musiksmak?
Scenen var vacker. Bildproduktionen var bra, det vill säga att den passade mej. Inte så fruktansvärt snabba klipp och häftiga kameraåkningar.

Låtarna som tävlade och min rankning efter att ha sett dom.

Podium - "Lystgass"
Lite pyro i början, ganska tråkig rock som inte bjöd på något oväntat eller extra.
Min rankning: 4:a
Så gick det: Vidare till "Sista chansen"  6feb

Ann-Mari Andersen -
"Andagassii"
Tråkig etnomusik, med sång på samiska. Träääligt!! Tar den aldrg slut.
Min rankning: 6:a
Så gick det: Vidare till "FINAL" 9feb

Nicholas Carlie -
"Colliding"
Skaplig powerballad framförd av en halvsvensk sångare bosatt i Oslo. Den här höjer jag placeringen på för att gynna "svensken"
Min rankning: 2:a
Så gick det: Utslagen

Michelle - "Don't Stop The Music"
Oj, här var det tråkigt och tjatigt. Lite dankorreografi innehåller bidraget. Det mest positiva jag kan säga är:Fina guldklänningar och häftiga örhängen. Kan det vara eva Atling som designat dom?
Min rankning: 5:a
Så gick det: Utslagen

Tinkerbells -
"Hold On"
Klart roligaste bidraget, fartigt och glad upptempolåt. Ursäkta men var inte "tjejerna" lite småfeta och nästan i Carolas klass vad det gäller den delen ;-)
Min placering: 1
Så gick det: Vidare till "Sista chansen"  6feb

Veronica Akselsen - "Am I Supposed To Love Again"
Finstämd ballad men lite för sorglig, jag vill bli glad när jag ser på MGP och ESC. Låten behöver inte ses det går lika bra att lyssna på den utan bild, tycker inte TV tillför någott extra.
Min rankning: 3:a
Så gick det: Vidare till "FINAL" 9feb

image35
Jag misstänkeratt "gulingarna" försöker ringa och påverka röstningsreslutatet i Norsk MGP precis som dom gjorde vid Grammisgalan häromkvällen. "Gulingen" känner jag igen men vilka kan dom andra vara som kramar och gratulerar Ann-Mari?

image37
Det är ingen tvekan om att det är Norska  ESC-fans, men förstår dom verkligen samiska? ;-)


29 dagar till Melodifestivalen 2008 börjar. Norsk MGP begynner idag.

Ikväll börjar Norges Melodi Grand Prix 2008 med första delfinalen i Stavanger. Direktsändning i NRK1 kl 19.55-20.55.

Aj, aj det blir alltså kollision mellan "På spåret och "MGP", men det går att lösa med videons hjälp. Jo jag är så gammalmodig att jag fortfarande använder  "Video-bandspelare" och  inte "DVD-recorder" med hårdisk.

Men om fredagskvällen bjuder på en kollision så är det ingenting mot vad lördagen gör. Då är det mycket ESC uttagningar. Följande länder har då uttagningar eller deltävlingar Dansk MGP (kl. 20.00 i DR1) Island, Cypern och Litauen. Ja om jag nu tittat rätt i kalendern.  .

På tisdag får vi reda på vilka jokrar det blir i Melodifestivalen, samma dag öppnar den nya Officiella ESC siten.
 Klicka på logon så kommer ni dit
image34

Nu är 2008 års ESC-karusellen igång på riktigt :-)


 


30 dagar till Melodifestivalen 2008, och igår var det Grammisgala

Inte mycket att hurra och göra vågen för Grammisgalan 2008. Tyvärr fick Sonja ingen Grammis, och jag såg inte ens till henne där. För mej var kvällens största behållning Sahara Hotnights som alltid tycks spela med samma glödande energi. Jag blir glad när dom spelar!  Jag skrattar åt trummisen och undrar om hon klarar en hel spelning utan att få hjärnskakning :-)
image30
Bytte Maria sina silverbyxor mot Marit Bergmans röda tights vid förra Globengalan där båda spelade?

"Idol Amanda" sjöng dåligt, eller så var det problem med ljudet i Globen. Ja nu tillhör inte IDOL dom program jag brukar titta på men jag vet att hon kom tvåa efter Picasso. Ungefär dom kunskaperna har jag vad det gäller IDOL.
Fast vist har det kommit fram duktiga artister den vägen ingen tvekan om det.
image33


Det var roligt att Henke (studiomannen) som vanligt vara i god form, Så det verkar lovande inför Melodifestivalturnén, för jag kan väl inte tänka mej att någon annan än Henke kommer att vara studioman under Melodifestivalen. Henke är ju liksom Melodifestivalen, honom går det inte att plocka bort och ersätta utan at det märks.
image31


Anledningen till att Grammissarna inte gick dit jag ville kan "Säkert" lasats figurena nedan som ringde och röstade på fel nummer och dessutom tycks gulingarna ha hjärtat på fel ställe.
image32
Dom här två och deras släktingar sågs i stort antal i området runt Globen och även inne i Globen, jag är helt övertygad att dom påverkade Grammisomröstningen i negativ riktning med sina telefonröster. Dom ringer och röstar konstat var dom än går var dom än står.
Den stora frågan är om dom även kommer att dyka upp och ställa till trassel i omröstningarna under Melodifestivalen?
Kanske dom redan var i farten förra året och såg till så att inte Magnus Carlsson inte gick vidare med "Live forever"
Vi får väl se om de små gula figurena kommer att dyka upp i och runt Scandinavium den 9:e februari när Melodifestivalen börjar.
In i Scandinavium kommert dom nog inte, det sätter nog SVT stopp för och burar in dom istället.

31 dagar till Melodifestivalen 2008, och ikväll är det Grammisgala

Göteborg och Feskekörka kommer allt närmare, bara en månad kvar tills det är dags för första deltävling i Årtes Melodifestival.

Ikväll är det Grammisgala i Globen jag håller tummarna för att Sonja ska få sin första Grammis.
image29
Sonja är van att ta emot priser. Här ser vi när Sonja tagit emot Första pris i talangtävlingen "Schlagerfeber". Det var  i Globen City den 21 mars 2004. Då sjöng Sonja  "Jag fick låna en ängel".  Man kan lungt säga att det hänt en hel del sedan den dagen för Sonja.

De nominerade till "Årets kvinnliga artist" 2008 är:
ANNA JÄRVINEN - JAG FICK FEELING
LALEH - PRINSESSOR
MISS LI - GOD PUT A RAINBOW IN THE SKY
SONJA ALDÉN - TILL DIG
SÄKERT! - SÄKERT!


Rädda Digill-ej!! Min vädjan till alla Melodifestival och ESC fans

ESC och Melodifestivalfans.

Låt oss gemensamt  hjälpas åt att rädda
Diggil-ej

Nedanstånde är taget från SR Atlas hemsida:
------------------
Diggil-ej är SR Atlas motgift till enformiga svenska schlagerhits. Ett program som spelar den bästa av Eurovisionsmusiken. I vissa fall skiljer den sig markant från den svenska. Bakom micken sitter Eurovisionsexperten Kris Boswell.

Trista nyheter!
Vi har just fått besked att alla program i SR Atlas, inklusive Diggil-ej, kommer att läggas ner den 1e februari. Jag vill personligen tacka alla lyssnare för de 3 åren vi njutit av Eurovisionsmusiken tillsammans, det har varit riktigt roligt. Har ni synpunkter så kan ni mejla dem till [email protected]
-------------------

Så alla ni som läser min blogg var snälla och gör vad ni kan för att påverka SR att ändra sitt felaktiga beslut om nedläggninga av Diggil-ej genom att maila till [email protected]


32 dagar till Melodifestivalen 2008 och jag ler...

Jo jag ler när jag läser att Sandra Oxenryd ska vara med i år igen.
Förra gången det begav sig var 2006, när hon tävlade och vann utagningen i Estland och var med  i ESC-finalen i Athen.
image28

I år så är Sandra med i mitt ESC favoritland Polen :-)
Kommer vi att få vifta med våra Svenska flaggor åt Sandra även i Belgrad?

Sandra Oxenryd
 tävlar med låten  "Super Heroes" Text K.Hagen. Musik: K. Hagen, A Rickstrand
Jag kan väl passa på att nämna att även Thomas G:son har "ett finger med i smeten" i Polska finalen med låten "Viva la musica" som ska framföras av  Men Meadow Text: G:son. Musik: G:son och  A. Rickstrand.

Källa:
TVP

Första svenska artisten Anorha försöker kvala in till ESC den 12 januari.

Efter att ha lyssnat igenom alla Norska MGP bidragen utan att fastna för någon storfavorit, spanade jag runt lite på ESC siterna och såg att Anohra (Anna Nordell) har fått start nummer ett i första semifinalen i Dansk MGP 2008.
Anna blir iallafall vad jag känner till den första svenska aristen på "banan" som försöker ta sig till ESC Finalen 2008. Ja nu måste hon först klara att gå vidare från Semifinalen till Finalen i Dansk MGP 2 februari, men det ska väl inte vara omöjligt. Så rent teoretiskt kan Anna vara klar för ESC i Belgrad innan den Svenska Melodifestivalen ens har börjat med sin första deltävling.
Jag har inte sett några odds för låtarna i Dansk MGP ännu, men det lär väl dyka upp nu under veckan.

Så här ser startlistorna ut i Dansk MGP:

Semifinal 1 lördag 12 jan
01 Laying Down My Cards - Anorah

02 Vi er der om lidt - Sidse Holte

03 Tree of Life - UNITE

04 Luciano - Amin Jensen

05 Come On Over - Anne-Marie & Claus

06 Grøn mand gå  - Louise Victoria

07 Underneath the Moon - Camille & Ulrik

08 Den jeg er - Charlie


Semifinal 2 lördag 19 jan
01 Vilde hjerter  - Gunhild

02 Kan ikke forstå  - Julie Rugaard

03 All Night Long - Simon Mathew

04 Until We're Satisfied - Kendra Lou

05 Sweet Memories of You - Josefine and Lars

06 Spanish Soul - Sandee May

07 Hooked On You - Lasse Lindorff

08 La' mig være - The Dreams

Informationen hittade jag på Danmarks äldsta och bästa  MGP och ESC site ESC-dk  som sköts av Henrik Hesselholdt en site som han håller "up to date" året runt med den äran. Här hittar ni allt som är värt att veta om Dansk MGP.


33 dagar till Melodifestivalen 2008 begynner i Scandinavium

Jag hittar inga pålitliga nyheter på Jokerfronten, och jag hoppas att Expressen har fel den här gången när dom spekulerar i att Carola ska ställa upp igen.
Snälla rara Christer Björkman, jag vädjar till dej: Bespara svenska folket från Carola Häggkvist och Amy Diamond i Melodifestivalen 2008. Carola kan väl fortsätta och jobba på sitt 25-årsjubileum dra en sväng till Jerusalem eller Beirut för att sjunga in lite hallelujasånger och Amy borde nog fortsätta att plugga i skolan något år till.

Just nu hoppas jag själv på att någon av följande 4 arister/grupper dyker upp som Jokrar:
Shirley Clamp, Sahara Hotnights, The Refreschments eller Peter Jöback. Men det är nog minimala chanser att någon av dom dyker upp i MF2008.

Men om Andreas Johnson nu kliver in som Joker eller istället för något av bidragen som kommer att diskvalificeras före den 9 februari kan han väl sjunga duett med Maria Möller istället för Carola!
För nog skall väl minst ett bidrag diskas innan deltävling 1 börjar i Göteborg?

Idag lyssnar vi naturligtvis på bidragen till NORSK MGP2008, ni som inte tankat ner eller  köpt CDn kan helt legalt lyssna på all 18 bidragen på
NRKs hemsida.


34 dagar till Melodifestivalen 2008 deltävlingar börjar

Snart blir Jokrarna till Melodifestivalen 2008 offentliga, spänningen ökar dag för dag. Vi får nog inte veta den under den här veckan utan tidigast den 14 januari. Blir det erkända artister eller riktiga "blåbär"?
Innan dess händer det lite i ESC världen bland annat har Norge den 11jan sin
första MGP deltävling i Stavanger
och på lördag 12jan får vi reda på vilket bidrag Cyperns TV  tittare(60%) och jury(40%) röstar fram i sin Final.

Gårdagens konsert med Peter Jöback och Kungliga Symfonikerna var strålande. Den var bättre än Jöbacks konsert i höstas på Cirkus. Fast det är väl lite orättvist att jämföra dessa två,då det var helt olika repertoarer.
Mellansnacket var bra lagom balanserat och inte så mycket "återanvändning". Jämfört med Tommy Körberg så vinner Peter mellansnacksmatchen med klara 10-0.

image26


image27

Jag är inte rädd, jag kan flyga!


Frågade innan Peter sjöng sitt andra extranummer om han ställer upp som joker i Melodifestivalen då skrattade han och svarade  "ja om du skriver ett bra "arr" och pekade på dirigentens notbok.  :-))
Fan jag som inte kan skriva noter och är helt omusikalisk. Kan väl alltid hoppas på att Christer Björkman har någon som kan fixa det, för det skulle det vara roligt att se Peter Jöback i årets Melodifestival, varför inte i Göteborg så han kanske skulle kunna ge Christer Sjögren ett respass till Kiruna istället för till Globen direkt.


35 dagar till Melodifestivalen 2008 börjar i Scandinavium

I vänta på det passar jag på att traditionsenligt gå på en 13-dagskonsert. I år blir det på Konserthuset där Kungliga Filharmonikerna spelar, Peter Jöback står för sången.
Gör han lika bra ifrån sig här som senast på Cirkus blir det utan tvekan en bra konsert.

Måndagen den 7jan släpps "Norsk MGP2008" lite skillnad mot Svenska Melodifestivalen där allt ska vara hemligt in i det längsta.


36 dagar till Melodifestivalen 2008 äntligen har "kick off"

I vänta på Melodifestivalen och dom goda färska räkorna i Göteborg,  så tar vi oss en liten titt på dom sista sex Norsk MGP artisterna som blev offentliggjorda idag.

Nedan är artisterna/låtarna som skall vara med i deltävling 3, den hålls i Bodö  den 25 januari.
Avalanche - "Two Monkeys (On The Roof)"
Maria Trøen - "Hear When I'm Calling"
Ole Ivars - "Som i himmelen"
Lene Alexandra - "Sillycone Valley"
Torstein Sødal - "Eastern Wind"
King of Trolls - "Far Away"

Läs mer på NRKs MGP site och Norska MGP Fanklubbens blogg

37 dagar till Melodifestivalen 2008 "kastar loss". Vintern har äntligen kommit

Idag vaknar jag av ett himla oväsen, det är plogbilen som röjer gatan, för nu har det vita pulvret lagt sig.

Äntligen har vintern kommit!

image25


Idag händer det nog inget särskilt vad det gäller MF och ESC, men imorgon så blir dom sista artisterna till Norsk MGP2008 offentliga.

38 dagar kvar till Melodifestivalen 2008 äntligen börjar

Händer det något särskilt idag som har med MF eller ESC att göra?
Jo, idag lär det vara sista dagen för att få med bidrag till Polens uttagning.
Det ska bli intressant att se om det blir några svenska artister som lyckas nästla sig in där i år igen.
I 2007 års Polska Final deltog dom  "svenska aristerna" Mikael Erlandsson och gruppen Charizma.

Läser  i
GP att Svensk Nöjesutveckling är begärts i konkurs i december. Då undrar hur det går med Christer Sjögrens planerade show på Tyrol i höst? Inte för att jag ska se den, men jag såg att Svensk Nöjesutveckling redan börjat sälja biljetter till showen "Kryssa med Christer" som har premiär  25 sept 2008.


39 dagar kvar till Melodifestivalen 2008 börjar i Göteborg

Confidencens scen har väl inte så mycket med Melodifestivalen att göra, men där bjuds det ofta på högkvalitéts musikalisk underhållning.

Nyårsaftonskonserten bjöd som väntat på överraskningar, med många duktiga sångare, dansare, skådespelare och artister. 
Kerstin Dellert höll som vanligt i arrangemanget, roligt att få se två av våra populära musikalartister sjunga.
Åsa Fång sjöng ett Piaff potpurri och Hanna Lindblad sjöng "Under the rainbow"

image22

image23

image24

Nyårstalet hölls av Börje Ahlstedth!