Efter Melodifestivalen i Karlskrona gjorde jag som Christian Luuk och Björn Gustafsson

Hola!

Nej jag har inte gått under jorden, bränt ut mej eller kastat in blogghanduken, utan bara vilat upp mej lite för att palla med dom två sista Melodifestivalveckorna. Det är nu MF-spurten börjar, långkalsingarna plockas fram, och väskan packas på nytt. Färden går mot nordligt mål i avlångt land, att staden inte har någon riktiga Schlagerarena är inget att gruva sig för, här finns flera populära hotell, ett av dom är förgängligt.... nu blir det inte mer på 10 poäng" som Ingvar Olldsberg kanske skulle uttryckt sig om resans mål i "På spåret".

På måndagkvällen passade jag på att gå på "Henrik Schyfferts 40-års Roast", på Intiman vid Odenplan i Stockholm. Der var den första "Roast" "grillning" jag varit på, och det var en positiv upplevelse. Amerikanskt så det förslår, men underhållande. Ja ibland blev det kanske lite väl mycket kiss och bajshumor, men totalt så var det en bra motion för skrattmusklerna både i ansiktet och i magen.

Nu grillades inte bara Schyffert utan alla i panelen fick sig en slev förnedring av sina kollegor. Två välbekanta figurer från årets melodifestival var med Christian Luuk i panel, och Björn Gustafsson som satt på rad i bland publiken. Om jag saknade några komiker så skulle det väl vara Johan Rheborg, Robert Gustafsson och Thomas Petersson. Men jag förmodar att dom befann sig i Malmö på Guldmaskgalan.

image104
I "Grillpanelen" satt två Melodifestival-programmledare, Gardell och Luuk.

image107
Luuk hade givetvis sitt eget upplägg på grillningen.

image106
Kvällen bjöd på många bra insatser av komikerna i panelen och ett riktigt roligt sångnummer. Jonas Gardell och Stockholms Gaykör sjöng  "Aldrig ska jag sluta älska dej" med en nyanpassad text riktad direkt till Schyffert. Texten lämpade sig nog inte för minderåriga ;-) Vet inte om Schyffert rodnade eller bara var aningen varm om kinderna, men garvade gjorde han så det stod härliga till,

image108
Den uppmärksamme kan kanske skymta profilen ett mycket populärt TV-ansikte i publiken?

Bästa framförandena under kvällen var Fredrik Lindströms tal om "Henkan" från Rosersberg, och David Batras härliga och kraftfulla påhopp på alla i panel, rappt som vanlig. Den finska komikerna var också strålande, kommer inte ihåg hans namn just nu.  
 Avslutningsvis när syret höll på att ta slut så plockade Johan Glans som siste man att grilla, när syret nästan tagit slut i salongen. Det mesta elaka redan var sagt, då tog han upp Bea (Henrik Schyfferts fru) och hånglade med henne på scenen framför Schyffert. 

image105
Benny Haag ledde grillningen och presenterade gästerna, Här tackar Henrik Schyffert för uppvaktningen, och det blev säkert lika roligt för honom som han tänkt sig.

Mer om festen hittar ni säkert på
Henrik Schyfferts egen blogg


Melodifestivalen lämnar Karlskrona efter en härlig deltävling

Ja så var då sista deltävlingen över och Melodifestivalscenen har packats ner för att transporteras till Kiruna. och andra Chansen som kommer att bli spännnade.

På fredagen cirkulerade ryktet att Magnus Carlsson skulle vara presentatör av ingressen till Tv-sändningen.
Och som alla nu vet så var så stämde rycktet. Inslaget bandades efter fredagens genrep. Före sändingen på lördagen minglade Magnus runt lite skrev autografer och intrvjuvades av Claes-Johan Larsson som alltid är på plats för SR P4 räkning.
image100

Kvällstidningarna skapade rubriker så att tidningförsäljningen troligen slog alla rekord. På eftermiddagen fanns det inte ett enda Aftonblad att uppbringa.
image101

Resultatet passade mej fint, och till alla fotografers glädje så blev det en segerpuss som säkert alla tidningar använder idag. 
image102

image103

Kommer någon av flickorna att fixa biljett till Belgrad, i Globen om knappa två veckor? 

Nu packar jag väskan för att dra vidare i solskenet mot Kiruna via Stockholm för att "I lågornas sken" se Kiruna. 

 

Melodifestivalstaden Karlskrona.



image94

Igår var det trots lite pinande vindar varmt och gemytligt i Karlskrona som numera går i mintgrönt.
Ja hela Karlskrona är skrudad i mintgröna färger nu när Melodifestivalen intagit staden, liksom förra gången MF var här så finns det MF-bakelser, dom är både vackra och goda.
image90

image93

Genrepet på fredagkvällen var bra, den klart bästa deltävlingen i år.
Jag brukar vara väldigt dålig på att gissa hur det ska gå, men just nu känns det som vinnaren av hela MF mycket väl kan komma från denna deltävling.

I mitt tycke så är Charlotte, Linda, Daniel och Sibel topp 4:a, övriga bidrag är absolut inte dåliga men har nog svårt att få tillräckligt antal röster för att det ska räcka till biljetter antingen till Globen eller Artic Arena.

image91
Är dom här skorna gjorda för att promenera i? Nja, jag tror nog att ägaren få se till att fixa bättre promenadskor innan hon reser till Belgrad eller blir det Sanna eller BWO som kommer att få resa dit?

Som jag känner det idag så måste någon av dom här tre stå som vinnare om 14 dagar.

Men om Sibel "Thats Is Where I´ll Go" går till final kan jag se en risk i att två Powerballader kämpar om samma tittarröster. Sibel och Sanna " Empty Room"  är båda riktigt bra låtar med duktiga sångare men här håller jag Sanna före Sibel vad det gäller röst och utstrålning.

Men vad spelar det för roll när det troligen blir Charlotte som får biljetten till Belgrad?

image92
Bild från fredag förmiddag.

Gårdagens positiva genrepsöverraskning var Daniel med "Pame", den var riktigt bra, och det snygga dansnumret fick låten att växa ytterligare.

Några bilder från fredagen i Telenor Arena:
image95

image96

image97

image99

image98