Igår ringde jag till SL kundtjänst.



Ungefär så här utspelade sig samtalet med damen som svarade:

Jag inledde samtalet artigt och frågade hur det gick med mitt ärende med diare nr: SLK-XX-XXX. Fick då till svar att dom låg efter med att svara.

Jo jag förstår det svarade jag, men det stod att det skulle ta cirka 10 dagar i det autosvar jag fick via mail från er den 19 januari och nu har det gått ungefär 100 dagar. Hon lät lite besvärad när jag inte nöjde mej med att dom hade mycket att göra, och ville veta om mitt ärende försvunnit eller om svaret kommit på avvägar.

Efter ett tags knappande på sin dator så kom hon fram till att det diarenummer jag uppgav tillhörde en ÅSA som ville ha pengar tillbaka för ett färdbevis.
Nej det är inte jag svarade jag.
Vad skrev du i mailet som du skickade in kontrade hon?
Det ska väl räcka med att jag har diarenummret? Har du sett hur eran sida ser ut för anmälan? Jag skickade som sagt var inte mail utan använde er sida om den sen gör om det till mail vet inte jag, det borde väl du veta. Nu kanske jag skärpte till tonen lite, kände att jag började bli irriterad.

Kan jag maila autosvaret till dej så du får se att jag uppger rätt diaresiffror?
Nej jag sitter inte så att jag kan ta emot mail svarar hon.

Efter det att jag stod på mej och upprepade diarenummret tre gånger så sa hon att hon hade rätt nummer från början svarade att jag skulle dröja kvar...och jag dröjde...och hon dröjde...det tog cirka 10-15 minuter så var hon tillbaka, och tänk då hade hon hittat mitt ärende :-)

Hon berättade att det låg fortfarande obesvarat (vad bra då hade det inte försvunnit tänkte jag), det kanske inte gick att svara på det eller så väntade dom på underlag fortsatte hon. Det är långtifrån säkert att dom kan ge dej ett svar, det var ju så länge sedan...???

vad säger hon tänkte jag och svarar; Men...nog borde jag väl få ett svar att ni inte kan svara...eller...

Det kunde hon inte utlova, hur som helst var det en som hade hand om ärendet och hon var inte där idag. Jag frågade om jag kunde få hennes namn.

Jodå hon heter LENA.När jag frågade efter hennes efternamn eller e-postadress, så gick det inte att lämna ut det. Svaret blev istället att det fanns bar en LENA där. Jaha och hon har inget efternamn? Nej, men jag gör en notering på ärendet att du vill ha svar.

Jo jag tackar jag :-)) Fortsättning följer....


Företagsledare och chefer visar vilka regler som gäller

Läser i dagens DN att åtta anställda bilprovare vid Bilprovningen i Hedemora varslats om avsked på grund av att dom tagit emot mutor från en kund.
Jag är inte det minsta förvånad att girigheten genom det mycket smittsamma  "mutviruset" nu spridit sig från företagsledare, direktörer och högre chefer ned till anställda på lägre nivå. Vi kan även anta att Systembolagsbutikerna har varit en av de största smittkällorna. Deras butiker är spridda över hela landet, så en epidemi är att vänta. Inkubationstiden kan vara allt från några sekunder till månader. Ett virus kommer sällan ensamt, nu har statens smittskyddsinstitut problem med både mutviruset och fågelviruset och måste troligen begära mer pengar till sin verksamhet 2006.
Viruset har tidigare setts i andra varianter och har sitt ursprung i "Girighetviruset".
Nu ska jag gå ned till Systembolaget och handla mig ett några flaskor vin. Jag  tar som vanligt med mej lite frukt och choklad och lägger framför varorna på bandet vid kassan, för det är klart att jag vill uppmuntra kassörskan som sliter där för låg lön, om hon sen glömmer att "slå in" en flaska i kassapparaten så drabbar det varken henne eller mej ;-)

Respekterar Gud NIX-telefon?

NIX-telefon är utmärkt och många företag respekterar att jag avböjt all telefonförsäljning, genom att anmäla mej till  deras register. Men respekterar Gud detta register?

Igårkväll ringde en dam som presenterade sig som Birgitta och sa att det var bra att hon fick tag på mej.
Jag trodde givetvis att jag vunnit någonting och blev därför glad och på gott humör.
Men Birgitta fortsatte samtalet med att fråga om jag kände till en bok som hette bibeln.
Vadå ringde hon från en boklubb som skulle erbjuda mej ett bokpaket innehållande två böcker Bibeln del ett och del två kallade "nya" och "gamla", eller har det kommit ytterligare en del? Kanske jag skulle få en sångbok på köpet kallad "psalmboken" om jag köpte ett paket?
Då flög f-n i mej och jag började provocera henne, och Birgitta pratade glatt på. Då sa jag att jag inte gillade att folk prackade på andra sin tro, men Birgitta pratade glatt på. Fortsatte med att säga att hon fick tro vad hon ville och att jag inte brydde mej om de, men Birgitta pratade glatt på, jag undra om hon hörde vad jag sa överhuvudtaget?  Nu höjde jag rösten ytterligare ett steg och frågade om hon verkligen trodde att jag var intresserad av att prata med henne och lyssna på vad hon hade att säga, då gav Birgitta till slut upp, och önskade mej en trevlig kväll.
Så jag han inte dra den här om att om hon lämnade sitt privata mobilnummer eller telefonnummer hem (jag såg att Birgitta ringde från ett hemligt telefonummer) så kunde jag ringa när det passade mej....och lika bra var väl det.