M.Holmgren, N.Wahlgren och M.Stenmarck - Väsby Centrum - 26 november 2009


Traditionsenligt bjuder Väsby företagarförening på underhållning i slutet av november.

I år stod som ni ser på bilden ovanför tre artister på programmet.



Klockan 20.00 skulle Mathias Holmgren stått på scenen, men arrangören höll lite på det då Centrum öppnade 20.00 och det var bra om folk hunnit in i Centrum och fram till Scenen.
Cirka 20:15 klev Mathias in på Scenen och sjöng två låtar från sitt nya album "Tänk om jag dör inatt". Mathias har ett förflutet i Fame Factory.  Han medverkade i Melodifestivalen två gånger, 2003 som sångare i Barbados "Bye bye", och 2005 sjöng han "Långt bortom tid och rum".






Efteråt signerade Mathias sin CD, det var Bildsnabben med Roger i spetsen som höll i CD försäljningen.

Jag fick uppgiften att det kommit in cirka 3000 personer i Centrum den första timmen mellan 20.00-21.00. Men framför scenen var det ganska glest när Mathias sjöng. Och det var nog inte många CDn Mathias fick sälja.



Lite shopping och sedan tillbaka till scenen 21:00 Niclas Wahlgren har aldrig varit min favorit, kanske beroende på att jag inte såg barnprogrammen han var med i. På min tid var det Tant Anita och Andy Pandy som tilldrog sig min uppmärksamhet.
 
Niclas var i och för sig ganska bra i sin roll som han hade i musikalen "RENT" på Göta lejon för några år sedan. Skulle nog klassa honom som barnunderhållare. Niclas har också gjort ett  försök i Melodifestivalen 2006 med låten "En droppe regn".



Jodå Niclas signerade också han sitt senaste CDalbum, som heter Plommon. Här var det lite fler som köpte CDn, än när Mathias satt på samma ställe en timme tidigare, men trycket var inte så stort.



Väsby Centrum har ett stort problem, att det är brist på parkeringsplatser. Parkeringsplatserna har byggts bort utan att ersättas med nya, eller ett parkeringshus. Görs inget åt det så kommer kunderna att lämna Centrum, och finna att det är bättre att åka till andra centrum som bjuder på samma affärsutbud eller större, samt har bra tillgång på parkeringsplatser. Stinsen, Kista, Sollentuna och Arlanda Stad alla är vinnare på bristen på parkeringsproblematiken vid Väsby Centrum. Den dagen någon kommer på att bygga ett P-hus är det säkert redan för sent, då har kunderna flytt centrum och att få dom att komma tillbaka kan var betydligt svårare än att hålla dom kvar. Ursäkta det negativa debattinlägget, men jag vill ha ett levande Väsby Centrum. Dagen till ära har det tryckts upp T-shirt till dom som jobbar i affärerna, för att visa att Centrum är kvällsöppet i december.

Positivt är att det pågår ett garderobsbygge, så att vi som handlar ska kunna hänga av oss ytterkläder i en bevakad garderob, och slippa svettas och bli otåliga i värmen. Likväl kommer det att vara gratis paketinslagning under december månad, skönt för alla stressade julklappsköpare.



22.00 Dyker så kvällen huvudattraktion upp sångaren, underhållaren och Melodifestivalvinnaren Martin Stenmarck. Ni kommer väl ihåg att det var 2005 som Martin vann Melodifestivalen och representerade oss i ESC -Kiev, med "Las Vegas".

Martin som jag sett många gånger och han skojar som vanligt friskt med publiken.
Nu är är det en stor publik som samlats för att se Martin, svårt att säga hur många det var, det var inte lika många som när H.E.A.T. spelade i centrum. Kuriosa; det var faktiskt Martins bror David som var med och skrev "1000 miles" som Väsbys stoltheter deltog med i Melodifestivalen 2009.

Martin har som vanligt grymt bra publikkontakt, och bjussar på sig själv.

En i publiken har önskat sig en låt, klart att martin  börjar med den.

Martin frågar om det finns några tjejer som går i sjuan, några sträcker upp handen och rodnar när han pekar på dom och pratar med dom. Jo nog rodnar dom lite då.

Det var många som filmade med sin mobilkamera, Martin passade mitt under sången på att hoppa ner från scenen och sno till sig mobilen och sedan upp igen och fortsatte att sjunga. Hela tiden med kameran framför ansiktet. Hon fick nog en film som inte gick av för hackor, helt unik. Kanske den redan ligger ute på Youtube

Tjejen som vill ta en bild under spelningen, poserar han glatt för, fast det tar lite tid för henne att fota, så Martin säger med glimten i ögat att hon blir kan nog aldrig inte bli fotograf.

Martin körde i cirka 30 minuter fyra låtar om jag minns rätt, och ganska mycket underhållande mellansnack.

Efteråt signerade Martin CDn. Som vanligt meddelades det av arrangören att Martin endast signerar på CDn inte på några lappar eller annat. Kön ringlade ganska lång, Martin som verkligen månar om sina fans tar sig som vanligt tid att prata med dom, och fotograferade sig med dom som ville det.
Alla som köade fick sina autografer, några av tjejerna i sjuan var framme på slutet och pratade med Martin, fotade och sist men inte minst så fick dom Martins autograf skrivna direkt på sina armar. Det måste vara stort, jag undra hur länge dom kommer att låta bli att tvätta armarna ända till jul kanske ;-) Gissar att en del klasskompisar var ganska avundsjuka när dom visade upp autograferna dagen efter i skolan.


Kommentarer
Postat av: Georgie

Det var Niclas Wahlgren och "En droppe regn" som slog ut "Etymon" och Sonja Alden i semi 2 i Karlstad 2006. Morr. Han hade 23.339 röster och Sonja 17.299....

2009-12-01 @ 21:52:39
Postat av: Hola

Ja det har du rätt i, men Niclas fick sitt straff i 2:a chansen när han kom sist. Han såg lite deppig ut då, fast mer besviken var nog Pontare som säkert trodde att han var klar för Globen´.

Trots Sonyas "nederlaget" i Karlstad så har det ju gått rätt hyfsat för henne. Kanske hon vann på att "byta namn" från Sonya till Sonja igen. Roligt som sjutton att hon fick en rocckbjörn. Men någon grammis har det väl inte blivit ännu. Få se den 15 jan -10 om det kan bli en grammis till Sonja i någon kategori.

2009-12-02 @ 07:43:22
Postat av: Elisabeth

Jodå - boken "Melodifestivalen genom tiderna är godkänd" för signering :-)

Exakt samma trix körde han i Huddinge centrum.

Kolla här hela videon där han tog en tjejs mobil:



http://www.youtube.com/watch?v=sqPM_HOTlJc



Här ser man sen hur videon blev :-)



http://www.youtube.com/watch?v=jpmFHfMrZk

2009-12-02 @ 19:11:16
Postat av: Hola

Elisabeth: "MF-Bibeln" blir väl tyngre och tyngre med alla autografer. Det fattas väl inte så många autografer i den nu va?

Tack för länkarna!

2009-12-02 @ 23:50:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback