Melodifestivalen Webbjokrarna 2010. Del 17

Webbjokern, succé eller fiasko?

Jag har tittat i kristallkulan och vad såg jag? Jo där sitter Christer Björkman och Thomas Hall i soffan "Godmorgon Sverige" på torsdag, webbjokervinnaren har just presenterats och nu får vi äntligen höra vad dom tycker om webbjokertävlingen.

"Webbjokern som öppnade dörrarna för många mycket duktiga musikamatörer, har så här långt varit en succé.
Det ska bli väldigt intressant att se hur det vinnande bidraget kommer att utvecklas fram till det skall vara med i deltävlingen, och om den kommer att ta sig vidare därifrån?
Det som skett från den 4 november till idag är att SVT utan någon direkt reklam slog rekord, på rekord vad det gäller antal "startade" webbjokerbidrag i SVT-Play.
Kvalitén på de inskickade bidragen var ojämn, men det hade vi också förväntat oss. Somliga hade färdiga bidrag inspelade, medan andra fick skynda sig att göra inspelningar och video/bildspel till musiken. Alla deltagare har naturligtvis inte tillgång till en studio, och ljudtekniker, proffsig videoutrustning och duktiga redigerare. Det vi har sett är att många av de inskickade bidragen är DEMO versioner och inte slutprodukten.
Jag vet att vissa bidrag anklagats för att ha stulit musik från tidigare utgiven musik, det händer varje år med bidrag både i Melodifestivalen och ESC.
Reglerna för webbjokern har media och ett antal deltagare påtalat brister i. Vi är medvetna om att det varit mindre brister, några tvingades vi rätta till under tävlingens gång. Förtydliga hur reglerna skulle tolkas. Alla synpunkter tar vi till oss och har med när vi efteråt kommer att utvärdera tävlingen, reglerna och formatet, innan vi bestämmer om webbjokern kommer tillbaka 2011 i en eller annan form.
Totalt sett vill jag påstå att det är en succé och vi måste hela tiden prova på nya grepp för att utveckla Melodifestivalen och anpassa oss och utnyttja den nya tekniken och dom nya möjligheterna som tillexempel på Internet möjliggjort. SVT-play är den del av framtiden. Vi måste se till att hänga med i tiden, och sneglar på vad våra konkurrerande kanaler hittar på för nyheter. Melodifestivalen är trots allt Sveriges största musiktävling, det är inte IDOL. Vi vill att Melodifestivalen fortsatt skall vara det största nöjesprogrammet i Sverige och spänna över en bred tittarskar åldersmässigt."
 
På fredag vet vi om Christer och Thomas uttalat sig överhuvud taget om tävlingen, och om lite av det jag skrev kommer att bli till sanning, genom att det kommer över deras läppar.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback