SEX dagar kvar. "Schlagerfestivalen på riktigt!" var en härlig föreställning!

Nu är det är tuffa tider för en Schlagerfeak ;-)


Igårkväll var det flera ESC-länder som höll sina finaler och uttagningar, men musik ska om möjligt ses live! , så när jag fick möjligheten att se Schlagerfestivalen på riktigt igen så missade jag inte den.  Det var den sista föreställningen av fyra, för den här gången, men det här konceptet kommer säkert tillbaka i en eller annan form.

Jämfört med den första föreställningen i torsdags gjorde alla artisterna bättre framträdanden, och publiken var både yngre och mer på allerten och levde med. Det enda som saknades i den här föreställningen var nog Christer Björkmans överraskningsmoment.  I den första föreställningen dök Christer plötsligt upp på scenen, och med irriterad stämma frågade han vad  Anders Berglund egentligen höll på med.  Christer påpekade att det  i TV huset bara ett par kvarter bort planerades för den riktiga Melodifestivalen och han försökte mota hem publiken till TV-sofforna, för nästa helg börjar som sagt var den Riktiga Melodifestivalen.
Christer mjuknade dock efter att ha lyssnat lite på "live orkestern" och tog några egna  toner. Jodå när han nu veknat så  och sjöng han givetvis "Imorgon är en annan dag" tillsammans med Anders 26-mannaorkester så fint och känslosamt och stämningsfullt som bara Christer kan.
image73
Christer var elegant  klädd,  men jag kom direkt att tänka på melodin "Vad har du i fickan Jan". Tråkigt Christer borde borde nog lagt ur snusdosan innan han gick in på scenen, för nu putade dosan ut och det var inte snyggt!

Lasse Lönndahl som skulle varit med men tvingats avstå på grund av ohälsa, han hyllades med  en rungande applåd av publiken.

Det var publikomröstning varje dag.

image67
Vinnare torsdag:
Anders Glennmark -Upp över mina öron

image76
Vinnare fredag:
Linda Bengtzing- Alla flickor

image75
Vinnare
Lördag förmiddag samt kväll: Alcazar-Not a sinner nor a saint


image68
Lill Linfors var konferencier och skötte det med humor och glimten i ögat.
Här sitter hela gänget i Greenroom efter sina framträdanden och Lill förklarade noggrant för publiken hur röstningen skulle gå till.

image69
På lördagskvällen hade Janne Lucas stoppat undan fusklappen, och lärt sig texten till "Visa mej hur man går hem" som han sjöng med Towa.

image70
"Kall som is" med en inlevelse som var härlig av Anne-Lie och Anders

image72
Chattanoga i ny "skepnad", Cecilia, Linda och Ann-Christine rev av "Hallå hela pressen"

image71
Det framträdande som fick dom mesta och längsta applåderna var Svante och Lill med kultlåten "Nygamal vals".

image78
Allt roligt har sitt slut.


Nu väntar vi bara på att Melodifestivalen 2008 ska komma igång.....och det gör den om futtiga sex dagar.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback