Nu har trängseln på akutmottagningarna minskat.

Inatt drömde jag att alla vårdköer i Stockholm var borta. HÄRLIGT!!!!

En första indikation på detta var att det inte var några köer på akutmottagningarna.
Staten hade nämligen efter det mycket lyckade försöket med ”biltullar” i Stockholm noterat att det gick att minska trängsel genom beskattning.

Således har staten nu anslagit 150 miljarder på ett försök med ”trängselskatt” under ett års tid, vid samtliga akutmottagningar i Stockholm, Göteborg och Malmö.

Alla personer bosatta i nämnda landsting fick en liten transponder som var stor som ett örhänge, och fick samtidigt godkänna att skatt drogs automatiskt från registrerat bankkonto när dom passerade in genom dörren till en akutmottagning oavsett tid på dygnet. Dörren var försedd med en avläsningsapparatur för transpondern och även försedd med tre stycken kameror. Alla som passera dörren blev fotograferade och en 3-dimensionell bild av personen som passerade skapades i ett dataprogram, för att ha vi rättstvister. Att tvinga kvinnor med slöja att ta av denna då de passerade genom dörren skulle inte accepteras av alla och säkert skapa protestaktioner i samhället, därför var företaget Fingerprint med och sponsrade försöket, så vid varje entré till sjukhusen fans en fingertrycksavläsare där kunderna lade handflatan mot en glasskiva och fick fingeravtrycken registrerade.


Tidigare kallades kunderna allmänt för patienter, ett ord som av vissa grupper i samhället ansågs nedvärderande och därför anmälts till diskrimineringsombudsmannen och numera har ordet tagits bor ur Svenska Akademins Ordlista och ersatts med begreppet kunder.

Nu måste samtliga som bor i eller kommer på besök till någon av försöksorterna registrera sina fingeravtryck, för att möjliggöra att trängselskatten skall kunna tas ut på ett säkert och korrekt sätt. Att alla fått sina fingeravtryck registrerade innebär inte som vissa lustigkurrar försöker hävda i kvällspressen att det kommer att användas av polis eller annan myndighet. Det här är ett speciellt skatteregister och det skall bara användas för att jämföra att personens fingeravtryck och transponder stämmer överens.

-”Vi vill inte upprepa det misstag som skedde då trängselskatten för bilar infördes på försök 2006, då det blev och trasslet med stulna transponders och registreringsskyltar, läser jag i ett uttalande från vår stadsministern. Han har för övrigt en väldigt ful rödgrön slips på sej på fotot som publiceras i samma artikel.

Som en inledning sattes följande skattesatser upp.

Inpassering vardagar 08.00 – 16.00 : 400EUR

Utpassering vardagar 08:00 – 16.00:  100EUR

Övriga tider inpassering :1000EUR

Övriga tider utpassering :   500EUR


Observera att frikort ej gäller då detta är en skatt. Vid dödsfall inom sjukhusområdet belastas dödsboet med ”skatten” för utpaseringen, (Tipps se till at det sker då lägsta skattesats gäller.)

Försvinner inte köerna trots detta eller väljer folk att åka utanför de tre försöksorterna kommer möjligen justeringar av skattesatserna att göras.

Det uppges att Uppsalaborna är irriterade på att de kan få sitta på Akademiska sjukhusets akutmottagning och vänta i uppåt 2-3 dygn innan de får kontakt med en läkare. Men det må väl vara en fråga för deras landsting att lösa sina trängselproblem inom sjukvården. Slår försöket väl ut kommer det att införas på samtliga landets akutmottagningar i första etappen, etapp två innebär att samtliga barnavårdcetraler också inför systemet, sedan rullar det på så att all sjukvård till slut infört trängselskatt.


Anökan om skattebefrielse kan ej göras, alla beskattas på samma sätt. För omyndiga barn kopplas föräldrarnas konto till autogirot.


Kronofogdmyndigheten har fått ett anslag på cirka 500 miljoner, för att värva arbetskraft från andra sidan Östersjön. Dessa personer kommer att anställas månadsvis, och har som enda uppgift att assister som biträden åt nuvarande personal, då dessa är ute på fältet för att delge och driva in skatteskulder skall drivas in. Kravet i platsannonserna säger att det skall vara storväxta och vältränade personer, helst med östeuropeiskt utseende, meriter från kriminell verksamhet kan vara meriterande men är ej nödvändig, likväl ställs det inga som helst krav på några språkkunskaper.


Ett problem som dök upp i sista minuten, var sjukvårdspersonalen. Hur skulle man göra med läkare, sköterskor och all övrig personal på sjukhusen. Skattebefrielse skulle inte klinga bra i allmänhetens öron. Att ha speciella personalingångar var inte bra då skulle med all säkerhet sjuka människor ”smita” in och ut där. Därför måste personalen passera genom samma dörrar som kunderna, vilket medför ”överbeskattning” av personalen, det har tillfälligtvis löst på följande sätt:
De som arbetar på sjukhus måste överklaga skattebesluten skriftligt senast ett dygn efter passage. En grupp bestående av 1000 personer sitter i Armeniens huvudstad Jerevan, och går manuellt igenom alla dessa överklaganden så att inte någon felaktigt blir belastad av trängselskatten, eller än värre befrias från den.  

För er som inte känner till det är Armenien är numera med i EU, och än så länge ligger lönekostnaderna långt under Sveriges. Dessutom ”pumpar” EU in bidrag i Armenien, medans Sveriges utgifter till EU bara ökar och ökar.

Azerbaijan som för något år sedan gick med i EBU (European Brodcast Union) och vann förra årets ESC (Eurovision Song Contest) ska snart hålla årets ESC –Final i ”Sprotpalats” i huvudstaden Baku. Azerbaijan är det land som närmast väntas bli antagna som fullvärdig medlem i EU.


Whoopps nu vaknade jag till, var det dröm eller verklighet...?


Kommentarer
Postat av: Lasse

"Orwell" fick rätt. Det får du säkert också, ty när det gäller att pungslå medborgarna på deras surt förvävärvade pengar har politikernas fantasi inga gränser. Fogdeväldet är inte dött. Fogdarna har bara bytt inkasseringsmetod.

2006-01-26 @ 23:17:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback