Flygskatt ger bara fördelar!?


Regeringen har tillsammans med vänsterpartiet och miljöpartiet föreslagit en skatt på flygresor. Skatten är tänkt att införas den 1 juli 2006 och kommer att ligga på 96 kronor per enkel resa.

Jag känner inte till om skatten röstats igenom i riksdagen ännu, men jag ser det som ett steg i riktningen att se till att Sverige inte längre skall ha "folkflyg" där alla har möjlighet att använda flyget som ett transportmedel.
Denna skatt gynnar givetvis de som har bättre ställt eller har företag som betalar flygbiljetterna. De familjer som när nya "flygskatten" införs av ekonomiska själ tvingas att köra bil (inom Sverige) istället för flyget slipper undan denna skatt och det blir mer plats på flygplanen för de som reser och statusen på att flyga kan kanske återställas till 1960-tals nivå.
Familjer som väljer  bilen istället kommer med största sannolikhet att drabbas av nya pålagor i form av höjda biskatter, bensinskatter, miljöskatter eller trängselskatter, men det är en annan historia.

Klassklyftorna i Sverige ökar, kanske dags att införa Socialklasstillhörighet på ID korten. Det skulle underlätta för tillexempel banker vid kreditprövning och bostadsbolag vid uthyrning av lägenheter.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback