Systembolagets personalfest / Trängsel avgift/skatt

I tidningar och radio kritiserar våra folkvalda politiker tillsammans med journalister Systembolaget för att "slösa med våra pengar" (statens kapital) då  cirka 14 miljoner satsades på information och trivselåtgärder.
Jag tycker att Systembolagets personal var välförtjänta av denna personalfrämjande satsning, vilken visar att ledningen bryr sig om framtiden och de anställda som sliter i butikernas lager och kassor.
De omkring 4000:-/person det kostade för de 3500 anställd är säkert väl investerade pengar.

Att "slösa med våra pengar" är politikerna duktiga på,  3,8 miljarder har regeringen budgeterat till
Försöket med trängselskatt i Stockholm.  Bemärk att detta är endast ett försök som pågår under sju månader. Ytterligare pengar för avveckling av systemet måste förmodligen skjutas till av regeringen om folkomröstningen i Stockholms kommun inte vill ha trängselskatten kvar.
Intäkterna beräknas till 75 miljoner/månad

Låt oss avslutningsvis leka med tanken att dessa "försökspengar" lagts på systembolagets personalfest.
Alltså 3,8 miljarder uppdelat på 3500 personer.
Vad blir det per person? 
Ta och räkna ut det på din miniräknaren så får du se. Risken är väl att du kommer att tro att du satt in för få nollor ;-)


Kommentarer
Postat av: Libro

Det kan man väl hålla med om. Att fotfolket är värd uppskattning. I synnerhet som de tillhör den personalkategori som inte kan "sko sig" på sin anställning.

Det man kan kritisera med Systembolaget är att vd:n Anitra Steen (fd statssekreterare i finansdepartementet under hennes nuvarande man, stasminister Göran Persson, som vid den tiden var finansminister), och styrelseordförande Olof Johansson (fd partiledare för Centerpartiet) är tillsatta på enbart politiska "meriter" som tack för hjälpen, och inte i öppen konkurrens. Därmed inte sagt att de inte är kompetenta för sina respektive uppdrag (även om man måste ifrågasätta att vd:n och styrelseordföranden inte kände till den inofficiella "mutkultur" som florerade under många år i Systembolaget - det torde höra till deras jobb och ansvar). Frågan är om de var de MEST kompetenta!

2005-11-22 @ 19:06:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback